Beleiring i London

Væpnet politi i London holder vakt utenfor en leilighet, der en mann hadde forskanset seg på sjuende døgnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 40 innbyggere i en leiegård i London måtte feire nyttår i skyggen av en politibeleiring. Væpnet politi holdt vakt utenfor en leilighet nordøst i byen, der en mann hadde forskanset seg på sjuende døgnet. Beleiringen i bydelen Hackney, som ifølge London-aviser er den mest langvarige i sitt slag i Storbritannias historie, begynte sist torsdag. En mann i 30-årene avfyrte da flere skudd mot politiet med et håndvåpen.

Ingen kom til skade i skuddvekslingen, men alle som bodde i nabolaget ble evakuert og gatene i området sperret av. Politiets talsmenn sa at det var ting som tydet på at en annen person befant seg inne i leiligheten, og muligens ble holdt som gissel.

En politimann tilbrakte hele tirsdagen med å handle inn mat og andre varer til de evakuerte i lokale supermarkeder. -Varene vil bli levert av bevæpnede politifolk med skuddsikre vester, tilføyde talsmennene.

Episoden i Hackney har allerede vart lenger enn den beryktede beleiringen av Irans ambassade i London-bydelen South Kensington i 1980. To gisler ble drept, men 19 andre reddet da soldater fra elitestyrken SAS etter seks dager stormet ambassaden.

(NTB)

<B>I POSISJON: </B>Bevæpna skarpskyttere fra politiet inntar sine posisjoner rundt leiligheten i London, der mannen har forskanset seg.