Coronavirus:

Belgia frykter smittetsunami

Belgias helseminister Frank Vandenbroucke sier at landet er veldig nær å bli rammet av en tsunami av covid-19-infeksjoner.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer
Publisert

Mandag formiddag advarer Belgias helseminister Frank Vandenbroucke om at landet kan bli rammet av en smittetsunami. Som følge av dette har helsemyndighetene besluttet å stenge alle restauranter og barer i en måned.

Tiltakene kommer etter at en delvis nedstenging i hovedstaden Brussel ikke var nok til å slå ned en ny bølge. Landet regnes som nest verst rammet i Europa med 756,9 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager. Bare Tsjekkia er verre rammet med 858,6, ifølge Det europeiske smittevernbyrået.

KUR: Slik kan vaksinen, som er under utvikling, stoppe coronaviruset. Video fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. 17.03.2020. Vis mer

Smittetsunami

Helseministeren beskriver smittesituasjonen i sør-Belgia og Brussel som den verste og farligste i hele Europa.

- Vi er den hardest rammede regionen i hele Europa. Vi er virkelig nære en tsunami, som vil føre til at vi mister kontrollen. I dag kan vi fremdeles kontrollere utfallet, men det er enormt vanskelig og krever enorme mengder arbeid.

- Dersom antallet smittetilfeller fortsetter å stige, så vil antallet innleggelser komme på et nivå hvor vi blir nødt til å utsette flere og flere behandling som ikke kan knyttes til covid-19, som også er veldig farlig. Regjeringen har bare én melding til folket: Beskytt dere selv og deres nære, slik at dere ikke blir smittet.

Fra midnatt starter stengingen av restauranter og barer, som også innebærer et nattlig portforbud for å hindre at festen flyttes ut i gatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer