Belgia i sjokk etter brutale knivdrap

Sjokk og forvirring preger Belgia etter at en mann gikk amok med kniv og drepte tre i en barnehage.

KATASTROFEALARM: Et stort antall politifolk og ambulansepersonell rykket ut til barnehagen der angrepet på barn og voksne skjedde. Ca 90 minutter etter hendelsen ble gjerningsmannen pågrepet. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/SCANPIX
KATASTROFEALARM: Et stort antall politifolk og ambulansepersonell rykket ut til barnehagen der angrepet på barn og voksne skjedde. Ca 90 minutter etter hendelsen ble gjerningsmannen pågrepet. Foto: YVES HERMAN/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjokk og forvirring preger Belgia etter at en mann gikk amok med kniv og drepte tre i en barnehage.

Med ansiktet sminket i svart og hvit banket mannen på døra til barnehagen «Eventyrlandet» i den lille byen Dendermonde nordvest for hovedstaden Brussel i 10-tiden i dag.

Kort tid etter var en kvinnelig ansatt og et lite barn drept, mens ytterligere elleve barn og to voksne var knivstukket. Ett av barna døde senere av skadene.

- Landet er sjokkert og i sorg over denne forferdelige handlingen av vold i et samfunn som lengter etter harmoni og et fredelig liv, sier den belgiske statsministeren Herman van Rompuy.

Tatt etter 90 minutter

Den antatte gjerningsmannen, som skal ha rømt fra stedet på sykkel, ble pågrepet halvannen time etter det brutale angrepet på barnehagen der seks voksne og 18 barn i alderen 0-3 år oppholdt seg.

Mannen skal ha sagt at han hadde et spørsmål han ville stille da han banket på.

- Han tok raskt fram kniven og begynte å bruke den på barna, kunne politietterforsker Christian Du Four fortelle pressen på stedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer