Belgia innrømmer: Tiår med forsømmelse har hemmet antiterrorarbeidet

Får massiv kritikk.

UNDER PRESS: Visestatsminister og innenriksminister Jan Jambon og myndighetene i Belgia er under massivt press etter terrorangrepene i Brussel. Flere politikere ønsker nå granskning av belgisk politi og rettsvesen. Foto: AFP PHOTO / BELGA / NTB scanpix
UNDER PRESS: Visestatsminister og innenriksminister Jan Jambon og myndighetene i Belgia er under massivt press etter terrorangrepene i Brussel. Flere politikere ønsker nå granskning av belgisk politi og rettsvesen. Foto: AFP PHOTO / BELGA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag ble 31 mennesker drept i terrorangrep i Belgias hovedstad Brussel.

Flere har pekt på at angrepene lenge har vært varslet. Da ekstreme islamistiske terrorister drepte 130 mennesker i Paris i november, hadde en rekke av terroristen tilhold og tilknytning til Brussel.

Bydelen Molenbeek i Brussel blir også sett på som Europas arnested for jihadister, og Belgias problemer er velkjente. Nå kommer også landets innenriksminister, Jan Jambon, med det som må være en tung innrømmelse.

Han sier åpent at flere tiår med forsømmelse har hemmet antiterrorarbeidet i landet.

- Det har blitt gjort feil Uttalelsene kommer i et intervju med den belgiske TV-kanalen VRT, skriver Associated Press.

Jambon kom torsdag med et tilbud om å trekke seg fra ministerposten sin, noe som ble avslått av statsmininister Charles Michel. Nå innrømmer han at det ble gjort feil i forkant av angrepet, men mener samtidig at de har tatt steg i riktig rretning.

Han peker blant annet på at det er investert over fem milliarder kroner i politi- og etterretningstjenesten de siste to åra, men innrømmet at rettsvesen og etterretning fortsatt henger etter. Samtidig mener han slike endringer ikke blir synlige i løpet av uker eller måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer