Belgia puster ut etter Dutroux-kjennelse

- Dette er dagen da vi skal hevne min lille pike, sier bestemoren til en av de fire jentene som ble drept i Marc Dutrouxs fangenskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Endelig skal vi straffe disse drapsmennene, sa Jeanine Lejeunine, da hun gikk inn i rettsbygningen i Arlon i Belgia, der kjennelsene i saken mot Dutroux og hans medtiltalte skulle leses opp.

«Skyldig»

avgjorde juryen på alle viktige tiltalepunkter mot Dutroux. Det 47 år gamle «monsteret fra Charleroi» ble funnet skyldig i drap, voldtekt og kidnapping i pedofilisaken som har vakt internasjonal oppsikt.

Dutroux risikerer livstidsdom for å ha bortført og voldtatt seks skolejenter, og drept fire av dem, som leder for en bande pedofile. I tillegg til at han ledet pedofilibanden, ble han kjent skyldig i selv å ha drept to av jentene, den 17 år gamle An Marchal og den 19 år gamle Eefje Lambrecks.

Verken Dutroux eller de tre medtiltalte var til stede i retten da kjennelsene ble lest opp.

Drepte to

47-åringen har stått tiltalt sammen med sin tidligere kone, 44 år gamle Michelle Martin, kameraten Michel Lelievre (32) og Michel Nihoul (63).

Dommene i saken vil falle når de tiltalte, aktoratet og forsvarsadvokatene har fått anledning til studere kjennelsene nærmere, trolig en gang i neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer