Belgia: Sexovergriper i retten

Belgias beryktede sexovergriper Marc Dutroux møtte i retten i dag tiltalt for forbrytelser han begikk under en to timer lang rømning i fjor. Dutroux er siktet for drap på fire unge jenter, men den saken kommer ikke opp før neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smilende og iført håndjern og skuddsikker vest og eskortert av ti politifolk ble en av Europas mest beryktede sexforbrytere ført inn i rettssalen. Rettsopptredenen varte bare rundt 30 minutter før dommeren utsatte saken til 22. mai.

Belgias befolkning var lamslått den gangen Dutroux' forbrytelser ble avdekket. I 1996 fant politiet likene av fire unge jenter nedgravd på en av Dutroux' eiendommer. Senere kom avsløringene om at de grusomme overgrepene kunne skyldes at Dutroux og hans medsammensvorne hadde medhjelpere i politiet.

Det var 23. april i fjor han rømte fra fengselet. Da han skulle på en av sine mange turer ut av fengselet for å konsultere dokumentene i saken mot ham, utnyttet han uoppmerksomt vakthold og truet til seg en pistol og en bil. Han ble tatt to timer senere på grensen til Luxembourg.

(NTB)