Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgisk domstol innkaller Sharon

En belgisk domstol har innkalt Israels statsminister Ariel Sharon til høring 28. november om rollen hans under massakrene på palestinske flyktninger i Libanon i 1982.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anklagene mot Sharon kommer fra 23 ofre eller pårørende etter massakrene i flyktningleirene Sabra og Shatila der kristen milits slapp til etter den israelske invasjonen i Libanon. Sharon var israelsk forsvarsminister på den tiden.

Et sted mellom 800 og 1.500 palestinere ble drept. Sharon ble tvunget til å gå av etter at en israelsk gransking konkluderte med at han var indirekte og «personlig» ansvarlig.

Den belgiske domstolen vil etter høringen avgjøre om den har domsmyndighet etter en lov av 1993, skriver den franske avisa Le Soir.

Etter loven kan krigsforbrytersaker og saker som gjelder forbrytelser mot menneskeheten og folkemord, føres for belgiske domstoler uansett hvor i verden forbrytelsene fant sted, og uansett nasjonalitet eller statsborgerskap til ofre eller anklagede.

(NTB)

INNKALT: Ariel Sharon.Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!