LOVER HJELP: Overhodet for kirken i Belgia, erkebiskop André-Joseph Léonard, lovet mandag å hjelpe ofrene for sexovergrep begått av prester, lærere og andre ansatte i kirken. Overgrepene skal ha foregått fra 1950-tallet til slutten av 1980-tallet, og de fleste ofrene var barn og ungdommer. Foto: REUTERS / SCANPIX.
LOVER HJELP: Overhodet for kirken i Belgia, erkebiskop André-Joseph Léonard, lovet mandag å hjelpe ofrene for sexovergrep begått av prester, lærere og andre ansatte i kirken. Overgrepene skal ha foregått fra 1950-tallet til slutten av 1980-tallet, og de fleste ofrene var barn og ungdommer. Foto: REUTERS / SCANPIX.Vis mer

Belgisk erkebiskop lover å hjelpe overgrepsofre

Kirken vil gjenoppbygge offentlighetens tillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den nye lederen for den katolske kirken i Belgia lover å hjelpe alle de som er blitt ofre for sexovergrep av kirkens menn. Det er det første skrittet kirken tar for å gjenoppbygge tilliten til offentligheten, ifølge BBC.

Kirken vil etablere et støttesenter og gi maksimal tilgjengelighet for ofrene, opplyste erkebiskop André-Joseph Léonard mandag.

En kommisjon som gransker de antatte overgrepene, har mottatt i alt 475 anmeldelser. De fleste overgrepene skal ha blitt begått mot barn og ungdommer og ha funnet sted mellom 1950-tallet og slutten av 1980-tallet.

Av de antatte ofrene har 13 begått selvmord. To tredeler av ofrene var gutter, men om lag 100 jenter skal også ha blitt misbrukt av prester, lærere og andre ansatte innen kirken.

Rapporten om overgrepene ble kjent forrige uke. Det store omfanget har sjokkert hele Belgia, og i mediene er Kirken blitt anklaget for å forsøke å skjule det som har skjedd.
(NTB)