Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Belgisk etterretning hadde klare advarsler om at flyplassen skulle angripes

Ifølge den israelske avisa Haaretz.

MINNESTUND:  Ansatte ved Brussels hovedflyplass og redningsfolk holder en liten minnestund utenfor den ødelagte flyplassen noen timer etter angrepet i går. Foto: Geert Vanden Wijngaert / Reuters / Scanpix
MINNESTUND: Ansatte ved Brussels hovedflyplass og redningsfolk holder en liten minnestund utenfor den ødelagte flyplassen noen timer etter angrepet i går. Foto: Geert Vanden Wijngaert / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Belgisk etterretning hadde «presise advarsler om at flyplassen skulle angripes», melder den israelske avisa Haaretz. Avisa skriver videre at både belgiske sikkerhetstjenester og vestlige etterretningsbyråer satt på klare etterretningsadvarsler om at et terrorangrep var planlagt i Belgia tirsdag.

«Sikkerhetstjenestene visste, med høy sannsynlighetsgrad, at angrep var planlagt i veldig nær framtid på flyplassen og for metroen», skriver Amos Harel, Haaretz-journalist som skriver mye om sikkerhet og etterretning.  

Planlagt i Raqqa Advarsler til tross: Verken etterretning eller sikkerhetsstyrker syntes å være på alerten i Brussel, der minst 31 personer mistet livet i terroraksjonene i Belgia i går. Langt over 200 personer ble skadd.

Ifølge Haaretz, var angrepene planlagt fra terrrogruppa IS' hovedkvarter i den syriske byen Raqqa.

Arrest ga klarsignal Personene som man antar står bak angrepene i Brussel i går var nært assosiert med nettverket som slo til i Paris i november i fjor. Hovedmannen, Salah Abdeslam, ble arrestert fredag i forrige uke. Han mistenkes for å være involvert i forberedelsene til Paris-terrorangrepene og har gjemt seg i Brussel inntil han ble arrestert av belgiske myndigheter.

Det mistenkes at arrestasjonen av Abdeslam gjorde IS bekymret: Kanskje ville Abdeslam gi fra seg verdifull informasjon om deres planlagte Belgia-angrep? Gruppa kan derfor ha bestemt seg for å framskynde aksjonen, skriver Haaretz.

Hele Norges coronakart