Rasene i Jølster

Belgisk familie isolert på norgesferie

Var på vei til Geiranger da flere ras sperret dem inne.

GODT HUMØR: Selv om det kan se ut som at Geiranger-turen går i vasken, var humøret godt da Dagbladet møtte Jean-Marc (t.v.), Eva, Romin og Murielle Joskin på Mo og Øyrana videregående skole. Foto: Stig Roger Eide / Dagbladet
GODT HUMØR: Selv om det kan se ut som at Geiranger-turen går i vasken, var humøret godt da Dagbladet møtte Jean-Marc (t.v.), Eva, Romin og Murielle Joskin på Mo og Øyrana videregående skole. Foto: Stig Roger Eide / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JØLSTER/OSLO (Dagbladet): Det som skulle bli en idyllisk norgesferie, med tur opp til Geiranger, ble noe helt annet for familien Joskin fra Belgia.

- Bom stopp

Tirsdag var de på vei opp til nettopp Geiranger. De var på vei fra Balestrand, over Gaularfjellet, men da de kom til Jølstravatnet, var det bom stopp.

De tenkte da at de kunne kjøre til Førde, men også der var det gått ras. Siste utvei var dermed å kjøre tilbake der de hadde kommet fra, men heller ikke det gikk.

- Vi prøvde å kjøre tilbake, men det var stopp der også, forteller familien til Dagbladet.

Mor og far, Murielle og Romin, måtte dermed bare parkere bobilen for natta, og overnatte like ved Movatnet, sammen med barna Eva og Jean-Marc.

- Vi lider ingen nød, sier de.

Sitter på skole

Onsdag ettermiddag treffer Dagbladet dem på Mo og Øyrane vidaregåande skule. Der har de fått slippe inn. Lærer ved skolen, Harald Løtuft, som har brukt hele dagen på å skysse folk forbi raset, fikk telefon tirsdag morgen om han kunne komme og låse opp skolen.

Der har kommunen opprettet et tilholdssted for de personene som er isolert, og sørger for at de får mat og drikke. Da Dagbladet er der onsdag ettermiddag, er 13-14 personer igjen på skolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer