Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgisk jihadist hevder at Den islamske stat har rekrutteringsproblemer

Oppgir «mangel på arbeidskraft».

AMBISIØS: Hicham Chaib har blant annet deltatt i en rekke rekrutterings- og promoteringsvideoer for gruppa, produsert av IS' eget mediesenter al-Hayat. Nå innrømmer han at IS har rekrutteringsproblemer.
AMBISIØS: Hicham Chaib har blant annet deltatt i en rekke rekrutterings- og promoteringsvideoer for gruppa, produsert av IS' eget mediesenter al-Hayat. Nå innrømmer han at IS har rekrutteringsproblemer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den belgiske jihadisten Hicham Chaib, tidligere leder for den svært innflytelsesrike organisasjonen Sharia4Belgium, bekrefter nå tilsynelatende opplysninger som har sirkulert de siste dagene:

Den islamske stat, terrorgruppa tidligere kjent som IS, har rekrutteringsproblemer.

Senkede krav Det til tross for at over 17 000 fremmedkrigere har forlatt sine hjemland for å verve seg til den såkalte islamske stat.

En IS-støttespiller sa nylig til Daily Telegraph at gruppas inntakskrav nå er drastisk senket.

Der det tidligere skal ha vært nødvendig med attester fra tre IS-medlemmer for å få krysse grensa fra Tyrkia til Syria for å bli med i terrorgruppa, er slike inntakskrav nå en saga blott ifølge mannen, som passer på et IS-gjemmested i den tyriske byen Urfa.

Og i et innlegg på sin Facebook-side skriver den belgiske IS-krigeren svart på hvitt at gruppa er i beit for soldater.

16 grunner I innlegget oppgir han 16 grunner til at vestlige muslimer bør slutte seg til IS. Allerede som nummer to på lista oppgir han en «mangel på arbeidskraft».

Chaib er heller ingen hvem som helst i IS, ifølge den belgiske journalisten Guy Van Vlierden, som først rapporterte om Facebook-innlegget på sin blogg.

Chaib har blant annet deltatt i en rekke rekrutterings- og promoteringsvideoer for gruppa, produsert av IS' eget mediesenter al-Hayat, og påstås å ha ambisjoner om å bli gruppas viktigste vestlige ansikt utad.

Som alle opplysninger fra begge sider i konflikten må likevel også Chaibs Facebook-innlegg tas med de tilstrekkelige forbehold.

Luftangrep Men IS og  hovedkvarteret Raqqa i Syria har vært under omfattende bombing de siste ukene.

USA og dets allierte har utført minst 15 luftangrep mot Den islamske statens styrker siden onsdag. 13 angrep var mot mål i Irak, mens to angrep var rettet mot IS-mål i Syria. Det ene angrepet i Syria var mot en IS-stilling og et oppmarsjområde i nærheten av byen Kobani, ifølge NTB.

En IS-enhet i nærheten av Aleppo ble også angrepet. I Irak ble bunkere, kjøretøy og stillinger ødelagt i nærheten av Kirkuk. Det var også angrep ved byene Ramadi, Mosul, Fallujah og Baiji, der flere kjøretøy og stillinger ble ødelagt og flere militante islamister ble drept.

Twitter-kontoen Raqqa-SI - Raqqa is Being Slaughtered Silently, som anses for å spre relativt troverdig informasjon fra IS-hovedkvarteret, rapporterer jevnlig om luftangrep mot byen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling