DREPT I ANGREP:   Det er i den syriske byen Homs at en belgisk journalist skal ha blitt drept, og flere andre skadet som følge av et angrep med raketter eller granater, rettet mot en demonstrasjon til støtte for den syriske presidenten.  REUTERS/SANA/
DREPT I ANGREP: Det er i den syriske byen Homs at en belgisk journalist skal ha blitt drept, og flere andre skadet som følge av et angrep med raketter eller granater, rettet mot en demonstrasjon til støtte for den syriske presidenten. REUTERS/SANA/Vis mer

Belgisk journalist drept i Syria

Flere andre såret i den syriske byen Homs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonen om drapet kommer fra den syriske statskanalen Al Dunia. En annen TV-kanal, Addounia, melder at minst åtte mennesker ble drept og 25 såret i det aktuelle angrepet som skjedde onsdag.

Aktivister i byen opplyser at journalistene ble truffet av granater eller raketter idet de befant seg i nærheten av nabolaget Akrama.

Opplysningene fra aktivistene er offentliggjort av Det syriske observatoriet for menneskerettigheter, en organisasjon som ledes av eksilsyrere i London.

Terrorister
Det er ikke klart hvem som står bak angrepet, men den statlige fjernsynskanalen omtaler angriperne som «terrorister» og melder at angrepet var rettet mot en demonstrasjon til støtte for president Bashar al-Assad.

Homs har de siste månedene vært sterkt preget av opprøret mot presidenten og hans regime. (NTB)