Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgisk kringkaster: Brødrepar blant Brussel-bomberne

Hevder de to brødrene ble identifisert av politiet i går.

MISTENKT: Belgisk politi mener to av gjerningsmennene på Zevantem-flyplassen var brødre. De to skal ha vært kjenninger av politiet. Foto: Belgisk politi via AP
MISTENKT: Belgisk politi mener to av gjerningsmennene på Zevantem-flyplassen var brødre. De to skal ha vært kjenninger av politiet. Foto: Belgisk politi via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et brødrepar, som var kjenninger av politiet, utførte selvmordsangrepet på Brussel lufthavn, ifølge kringkasteren RTBF.

El Bakraoui-brødrene, Khalid og Ibrahim skal begge ha vært etterlyst av belgisk politi over lengre tid. Det er ikke-identifiserte kilder i belgisk politi som hevder de to brødrene sto bak selvmordsbombene.

To eksplosjoner rammet avgangshallen på Zevantem flyplassen like før klokka 8 tirsdag morgen, og kilder i Brussel-politiet sier nå til RTBF at det er brødreparet som er identifisert av politiet som selvmordsbomberne.

Leide bolig En av brødrene skal ha leid en bolig under falsk identitet i 60 Rue du Dries i Foret i Belgia, hvor det skal ha vært en skuddveksling med politiet, skriver NTB.

To eksplosjoner rammet avgangshallen på flyplassen like før klokka 8 tirsdag morgen. Overvåkingsbilder fra flyplassen viser tre mistenkte som tar seg inn på flyplassen med bager på bagasjetraller.

Etterlyst Belgiske myndigheter mener at en av de tre løp fra stedet etter de to eksplosjonene. Han eridentifisert som Najim Laachraoui (24), og er tidligere koblet til terrorangrepet i Paris i november.

En anonym kilde fortalte AFP mandag at politiet hadde funnet hans DNA på bombeutstyr brukt under massedrapet.

«Hvis du kjenner denne personen, eller om du har informasjon om dette angrepet, ta kontakt med våre etterforskere via telefonnummeret: 0800 30 300. Hvem gjenkjenner denne mannen?», spør politiet i en tweet.

31 personer er bekreftet drept, og 250 personer ble såret i angrepene, opplyser det belgiske krisesenteret ifølge avisa Le Soir.

- Fikk panikk Ifølge AFP skal gjerningsmennene bak angrepet på flyplassen ha hatt bombene i bagene sine.

- De kom med taxi til flyplassen, og hadde bombene i koffertene. De plasserte deretter koffertertene i bagasjetraller. De første to bombene eksploderte, sier den belgiske statsadvokaten Federal Aktor Frédéric Van Leeuw.

Også han forteller at politiets teori er at to av mennene begikk selvmordsangrep og er døde.

Den tredje mannen på overvåkingsbildene, iført lys jakke og skjorte, briller og en svart lue, er mannen de etterlyser.

- Den tredje mannen plasserte også kofferten i en vogn, men fikk trolig panikk, ettersom den aldri eksploderte, sier statsadvokaten.

Taxi-tips Et tips fra en taxisjåfør skal ha gitt politiet viktige spor i etterforskningen av terrorangrepene i Brussel, melder den belgiske TV-stasjonen VRT. Han skal ha fattet mistanke da mennene insisterte på å løfte koffertene sine selv etter han kjørte dem til Zevantem-flyplassen i går morges. 

Dagbladet oppdaterer saken.

Hele Norges coronakart