Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgisk politi jakter på denne mannen etter terrorangrepene

Mistenkt for å stå bak angrepet på flyplassen.

MISTENKT: Politiet ber publikum om hjelp til å identifisere denne personen som de mener kan ha noe å gjøre med angrepet på flyplassen i Brussel. Foto: Politiet
MISTENKT: Politiet ber publikum om hjelp til å identifisere denne personen som de mener kan ha noe å gjøre med angrepet på flyplassen i Brussel. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Politiet i Belgia etterlyser en antatt gjerningsmann etter tirsdagens terrorangrep og ber om publikums hjelp til å identifisere ham. Mannen som etterlyses, er mistenkt i forbindelse med terrorangrepet på flyplassen i Brussel. Et bilde fra et overvåkingskamera på flyplassen viser mannen med briller, en svart hatt og hvit jakke. Han skyver en bagasjetralle foran seg og bærer en svart bag.

Politiet har gått ut med et overvåkningsbilde fra flyplassen som viser han sammen med to andre menn som de mener kan ha noe å gjøre med angrepet. De to mennene til venstre på bildet skal være døde, men det er ikke bekreftet om de to er ofre for angrepet eller selve angriperne.

En politikilde sier til belgiske Le Soir at bildet av mennene er «relevant» i etterforskningen framover. De to mennene til venstre skal ha o omkommet eksplosjonene på flyplassen, mens den tredje fremdeles skal være i live, ifølge avisa.

Ifølge den belgiske avisa La Libre har de to mennene til venstre på bildet hansker som kan ha blitt brukt til å gjemme utløserne til eksplosivene.

Minst 34 mennesker ble drept og rundt 200 såret da flere eksplosjoner i morgentimene rammet flyplassen og metroen i Brussel. Terrorgruppa IS tatt på seg ansvaret for angrepet, melder et nyhetsbyrå som står nær gruppen.

«Krigere fra IS gjennomførte tirsdag en serie angrep med bombebelter og annet utstyr, rettet mot flyplassen og en viktig metrostasjon i sentrum av Belgias hovedstad Brussel», heter det i meldingen fra nyhetsbyrået AMAQ.

Nyhetsbyrået påpeker videre at Belgia er med i koalisjonen som kjemper mot IS.

«IS-krigere åpnet ild inne på Zaventem-flyplassen, før flere av dem detonerte bombebeltene sine, mens en martyrbomber detonerte sitt bombebelte på metrostasjonen Maelbeek», heter det videre i meldingen, ifølge et utdrag som Spiegel Online har offentliggjort.

Dagbladet oppdaterer saken.

 MISTENKTE: Politiet i Brussel har gått ut med dette bildet av tre personer som de mener kan ha noe å gjøre med angrepet på flyplassen. De to til venstre skal være døde, og politiet har etterlyst mannen til høyre. Foto: politiet
MISTENKTE: Politiet i Brussel har gått ut med dette bildet av tre personer som de mener kan ha noe å gjøre med angrepet på flyplassen. De to til venstre skal være døde, og politiet har etterlyst mannen til høyre. Foto: politiet Vis mer
Hele Norges coronakart