Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgisk trippeldrapsmann var ute på prøve

Mannen som skjøt og drepte tre mennesker i den belgiske byen Liege, var løslatt på prøve og oppført på politiets liste over mistenkte militante islamister.

UTE PÅ PRØVE: Mannen som skjøt og drepte tre mennesker i den belgiske byen Liege, var løslatt på prøve og oppført på politiets liste over mistenkte militante islamister. Foto: ERIC LALMAND / AFP / Scanpix
UTE PÅ PRØVE: Mannen som skjøt og drepte tre mennesker i den belgiske byen Liege, var løslatt på prøve og oppført på politiets liste over mistenkte militante islamister. Foto: ERIC LALMAND / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politisjefen i Liege, Christian Beaupere, som slår fast at politifolk helt åpenbart var målet for tirsdagens angrep.

Mannen angrep først to kvinnelige politibetjenter med kniv, for deretter å skyte og drepe dem med deres egne tjenestevåpen. De to var 45 og 53 år gamle.

Fire andre polititjenestemenn ble såret, og tilstanden til den ene betegnes som alvorlig.

Mannen, som ifølge den belgiske kringkasteren RTBF sonet en narkotikadom, men slapp ut på prøve mandag. Politiet har ennå ikke navngitt ham.

Etter angrepet mot politifolkene skjøt og drepte han en tilfeldig 22-åring som satt i en bil, for deretter å ta en rengjøringsassistent på en skole i nærheten som gissel. Mannen ble deretter skutt og drept av politiet.

– Det er mistanke om at han ble radikalisert i fengsel. Det antas at han tilhørte kretsen rundt en islamistisk rekrutterer, sier en politikilde.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media