<strong>I KNEET:</strong> En liten del i kneet - som visstnok ikke tidligere er kjent - er blitt funnet av medisinske forskere. Foto: University Hospitals Leuven
I KNEET: En liten del i kneet - som visstnok ikke tidligere er kjent - er blitt funnet av medisinske forskere. Foto: University Hospitals Leuven Vis mer

Belgiske leger fant ny kroppsdel

Kan bedre forklare en vanlig idrettsskade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan virke nærmest umulig, for vi liker å tro at menneskekroppen er gjennomdissekert og analysert ned til minste mikrodetalj.

Et ligament Men det er altså ikke helt sant, ifølge Iflscience.com.

To kirurger ved universitetssykehuset Leuven i Belgia har oppdaget en helt ny del av den menneskelige kroppen.

Det et ligament i kneet - et slags leddbånd eller en bestanddel i leddbåndet. Det ser ut til å spille en rolle hos pasienter som lider av en rift i fremre korsbånd (ACL).

Etter rehabilitering Det blir betegnet som en vanlig idrettsskade, som gjør at kneet blir ustabilt. Dette oppstår gjerne ved vridningsskader.

Ligimentet ble oppdaget ved hjelp av makroskopiske disseksjonsteknikker.

Det skjedde etter at legene begynte å undersøke mulige årsaker til komplikasjoner etter rehabilitering for ACL, skriver Iflscience.com.

I juni også Sist gang en ny menneskelig kroppsdel ble oppdaget, var i juni i år - og det var i øyet.

Det var et mikroskopisk lag i den menneskelige hornhinnen - et funn som skal ha gjort øyekirurgi enklere og tryggere.

Ifølge nettstedet har vi en tendens til å tro at vi vet alt det er å vite om anatomien i kroppen vår. Disse funnene beviser det er mer å lære, til hjelp for pasienter og lege

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer