Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Belgiske turister reddet

Redningspersonell har klatret ned til turistene som falt utfor et stup i Aurland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Redningspersonell er kommet ned til de to og et Sea King redningshelikopter vil heise de opp, frakte dem til en ventende luftambulanse og ta de videre til sykehuset, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge i Sogn og Fjordane politidistrikt.

De to belgierne falt utfor stupet ved titiden i går kveld, men politiet fikk først melding om ulykken klokken 07.05 i dag.

- Tredjemann i følget gikk over fjellet til Vassbygdi og varslet om ulykken, sier Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen på Sola.

Turistene som falt, er i 20-årene. Politiet tror ikke de har pådratt seg alvorlige skader. Den ene skal være mer skadd enn den andre. Ulykken skjedde i en fjellside ned til Vassbygdvatnet i Sogn og Fjordane, hvor det er svært bratt og ulendt terreng.

Redningsoppdraget var svært utfordrende. Luftambulansen hadde ikke anledning til å få opp turistene, og et Sea King helikopter og et redningsmannskap reiste derfor til ulykkesstedet.

- De ligger vanskelig tilgjengelig, og det er ikke kurant å fly inn for det er en viss fare for steinsprang, sa Moss tidligere i dag.

- Klatrerne må være veldig forsiktige, de må blant annet passe på at ting ikke løsner og faller ned på de skadde.