- Bella (7) skutt med luftgevær

Da matfar Tok Mikalsen gikk ut i hundegården ble han møtt av et grufullt syn.

SKUTT: Bella (7) hadde store smerter, og viste seg ha skader forenlige med å være skutt med luftgevær. Video: Hilde Mikalsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Ser du ikke at Bella blør i ansiktet! ropte kona mi etter meg da jeg gikk inn i hundegården, forteller Tor Mikalsen til Dagbladet.

Han var på vei med mat til den grå elghunden, da han oppdaget at hun var tydelig skadd.

- Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd, men oppdaget fort at hun hadde store smerter. Det var nesten umulig å vaske bort blodet, hun kviet seg og vek unna meg.

Mystisk skade

Bella (7) bor i en oppvarmet hundegård rett utenfor huset til Tor og Hilde i Brønnøysund. Hva som hadde skjedd timene fra matfar sa god natt torsdag til fredag morgen, framsto mystisk for eierne. På Facebook etterlyser de nå om vitner kan ha sett noe som kan forklare skaden nærmere.

DYPT SÅR: Etter nærmere undersøkelser ble det oppdaget at Bella hadde et dypt sår i hodet. Foto: Hilde Mikalsen
DYPT SÅR: Etter nærmere undersøkelser ble det oppdaget at Bella hadde et dypt sår i hodet. Foto: Hilde Mikalsen Vis mer

- Hun hadde så vondt. Dermed gikk ferden til dyrlegen. Der ble hun bedøvet og barbert, og da kom hullet i hodet hennes til syne, forteller Mikalsen.

Han er selv en dreven jeger og er kjent med både ammunisjon og skuddhull. I årevis har han vært aktiv skytter for det frivillige skyttervesen.

- Hullet, som var på om lag fire millimeter, ble renset med saltvann og antibiotika. Skaden over venstre øye viste det som trolig stammer fra en 4,5 mm kule fra et luftvåpen. Til alt hell ble hun ikke truffet i øye, det kunne fått fatale følger, forteller Mikalsen.

Saken er anmeldt

Ifølge matfar, trodde dyrlegen umiddelbart at Bella (7) måtte ha stukket seg på noe.

- Jeg saumfarte hundegården etter skarpe gjenstander, men kunne ikke finne noe.

Til tross for behandling fortsatte Bella å vise tegn til smerte. Dermed gikk turen igjen til dyrlegen og røntgenbilder ble tatt.

De fortsatte å lete etter et svar på hva som kunne ha forårsaket skaden, og da Tor Mikalsen ristet hundesenga hennes på søndag, fant han ei luftgeværkule.

- Det vi mistenker, er at hunden er påført skade med luftvåpen. Enten har noen skutt på den med vilje, eller så har dette skjedd ved et uhell. Vi er svært interessert i tips om saken, sier politiinspektør Linda Rømma i Nordland politidistrikt.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at saken er anmeldt.

- Jeg har ingen jeg kan mistenke å ha gjort noe så vondt. Vi bor i et borettslag med fullt av eneboliger, Bella er 7 år, og vi har aldri fått en eneste klage på henne, forteller Mikalsen.

Siden hendelsen har Bella fått bo inne i huset, og der blir hun, til tross for konas allergi.

- Ja, nå vil vi ha henne inne. Heldigvis virker det ikke som dette har skadd gemyttet hennes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer