Bellona: - Skrekkelig trist, men et skritt framover

Bellona-leder Frederic Hauge synes det er leit at ikke mer kom ut av København-møtet, men kaller likevel forliket et skritt framover.

FORSIKTIG OPTIMISME: Bellona-leder Frederic Hauge (t.v.) er skuffet, men ser fremover. Foto: Hanne Hvattum
FORSIKTIG OPTIMISME: Bellona-leder Frederic Hauge (t.v.) er skuffet, men ser fremover. Foto: Hanne HvattumVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Bellona-leder Frederic Hauge synes det er leit at ikke mer kom ut av København-møtet, men kaller likevel forliket et skritt framover.

- Det er skrekkelig trist at vi ikke har kommet lenger, men vi må ikke gi opp dette sporet av den grunn. En av byggesteinene er formuleringene om skog og den raske finansieringen. Dessuten ligger den en aksept fra de større u-landene om at de skal være med å ta reduksjoner, sier Hauge til NTB.

Han mener alle nå må sette seg ned og analysere det som faktisk skjedde på møtet, som var en unik forhandlingsrunde hvor verdens desiderte toppledere satte hverandre i stevne ansikt til ansikt.

- Det ligger noe i den avtalen som det kan bygges videre på. Samtidig erkjenner alle som støtter den at den ikke er bra nok, konstaterer Hauge.

Han mener forliket legger opp til et system som blir annerledes enn det man fikk i Kyoto. Det positive er at alle de viktigste landene er med på å underskrive avtalen.

- Ser vi to år tilbake, har vi gått et skritt videre. Men nå må vi må jobbe som bare det. Nå blir det et vanskelig løp, sier Hauge, som samtidig er full av ros for hvordan det norske forhandlingsteamet har opptrådt.

Belønningen for både innsats og regnskogsatsing fikk Norge når statsminister Jens Stoltenberg og statsråd Hanne Bjurstrøm ble invitert med i de innerste sirklene med president Barack Obama og de andre på møtet.

- En av tingene Stoltenberg bør gjøre er å komme med ekstra penger til forhandlingsteamet Norge har og styrket dem, for de oppnår resultater, sier Hauge.

NTB