- GLEDELIG:  - Det svært gledelig at FNs klimapanel så tydelig peker på at verden ikke bare trenger utslippsfrie løsninger, sier Bellonas Frederic Hauge.
- GLEDELIG: - Det svært gledelig at FNs klimapanel så tydelig peker på at verden ikke bare trenger utslippsfrie løsninger, sier Bellonas Frederic Hauge.Vis mer

Bellona: FN åpner for nye metoder i klimakampen

Ved å peke på kombinasjonen av bioenergi og karbonfangst og -lagring åpner FNs klimapanel nå for første gang for såkalte karbonnegative løsninger, ifølge Bellona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Produksjon av kraft fra biomasse og fangst og lagring av CO2 (CCS) er tiltak som vil redusere mengden CO2 i atomsfæren, påpeker forskerne i rapporten som ble lagt fram søndag.

Men de legger til at det i dag ikke er mulig å gjennomføre disse tiltakene i stort omfang, og at det er usikkert hvor tilgjengelig denne teknologien er.

Bellona opplever imidlertid rapporten som en klar støtte til karbonnegative løsninger.

- Det svært gledelig at FNs klimapanel så tydelig peker på at verden ikke bare trenger utslippsfrie løsninger, men også bioenergi med karbonfangst og -lagring, som fjerner CO2 fra atmosfæren, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Han mener en anerkjennelser fra FNs klimapanel kan bli viktig for å gi bio-CCS gjennomslag globalt. (©NTB)