Bellona-Frederic skremt av gass-ministeren

Mens jubelropene ljomer i kongeriket, forholdet Bellona-leder Frederic Hauge seg i ro. Han er skremt over uttalelsene fra Norges nye olje- og energiminister Olav Akselsen. - Han vil få det tøft, lover Hauge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av TORGEIR FJELD

Det var nettopp Akselsen som tvang gjennom gasskraftsaken i Stortinget på vegne av Arbeiderpartiet. Da partiet var på det regjeringskåteste nektet de å stemme for sentrumsregjeringens forslag om å slå ring rundt forurensningsloven. Nå blir Akselsen sjefen for departementet som skal styre utbyggingen av gasskraftverk i Norge.

Må lære respekt

- Det er ikke standpunktet hans i gasskraftsaken som er mest problematisk, men uttalelser han kom med om formaljuss. Det var rett og slett skremmende, sier Hauge til Dagbladet :på nettet.

Han er glad for at Siri Bjerke ble valgt som miljøvernminister, men er ikke like fornøyd med Jens Stoltenbergs valg av olje- og energiminister.

- Akselsen må ihvertfall lære god omgang med formaljuss og respekt for loven nå som han skal være med å forvalte forurensningsloven og forvaltningsloven. Men vi skal forholde oss saklige, sier Hauge.

torgeir.fjeld@dagbladet.no