Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bellona frykter hastverk i Barentshav-boring

Klart for leteboring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plattformen «Eirik Raude» ligger klar til å kaste fortøyningene i Ølen for leteboring i Barentshavet. Bellona frykter hastverk-behandling.

Fredag skal Havforskningsinstituttet og Bellona få vite hvilke kjemikalier Norsk Hydro har fått tillatelse til å slippe ut i Barentshavet under prøveboring med «Eirik Raude» denne vinteren.

Statens Forurensingstilsyn (SFT) har så langt nektet Bellona og Havforskningsinstituttet innsyn av produktvern-årsaker. Tirsdag neste uke går fristen ut for klager til Miljøverndepartementet.

- Vi vil ha forlenget fristen med fire uker slik at vi har mulighet til å sette oss inn i det materialet vi får av SFT på fredag, sier Bellona-leder Fredric Hauge til NTB. Han frykter at boretillatelsen på Obelix i Barentshavet vil bli hastebehandlet slik at Hydro kan komme i gang etter skjema.

- Det vil i så fall være en uholdbar situasjon, mener Hauge.

Bellona-lederen frykter også at flere søknader om boring i Barentshavet ikke vil bli behandlet grundig nok fram til den Helhetlige Forvaltningsplanen for Nord-områdene er klar i 2006.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media