Bellona-Hauge mener De Grønne er naive

Miljøvebevegelsen er kritisk til Miljøpartiet De Grønnes miljøpolitikk.

I DET GRØNNE: Rasmus Hansson, De Grønnes førstekandidat i Oslo, avviser påstandene om at det fremadstormende miljøpartiet er naive og gammeldagse. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
I DET GRØNNE: Rasmus Hansson, De Grønnes førstekandidat i Oslo, avviser påstandene om at det fremadstormende miljøpartiet er naive og gammeldagse. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frederic Hauge mener Miljøpartiet De Grønne er naive og for lite optimistiske til at ny teknologi kan bidra til å løse klimautfordringene.

Partiet har fosset fram på meningsmålingene de siste ukene og har et stadig voksende håp om plass på Stortinget.

Men både Bellona og Natur og Ungdom er uenige i politikken deres, melder NRK.

- Vi ser ikke at de sier klart ja til vindkraft eller karbonfangst og -lagring. Det er en mangel på helhet i hvordan vi skal gjøre dette. Og jeg tror ikke vi kan spare oss ut av klimakrisen, sier Hauge.

Han synes partiet er naive og gammeldagse og sier miljøkampen heller må moderniseres ved å møte næringslivet på deres arena.

Partiets førstekandidat i Oslo, Rasmus Hansson, kjenner seg ikke igjen i kritikken.

KRITISK: Leder for Bellona Frederic Hauge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
KRITISK: Leder for Bellona Frederic Hauge. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Er det noe vi er, så er det teknologioptimister. Er det noe vi vil, så er det å drive fram og bruke moderne teknologi for å utvikle et bærekraftig samfunn. Spørsmålet er bare uenighet om detaljer, sier han.

Leder Silje Lundberg i Natur og Ungdom er uenig i MDGs skepsis til karbonfangst og elektrifisering av sokkelen.

- Dette handler om at man skal til et lavutslippssamfunn som er bedre og finere enn det samfunnet vi har i dag. Da trenger vi teknologiske løsninger som tar oss dit, sier hun til kanalen.

(NTB)