Bellona jobber for sponsor

Bellona jobber for at giftslammet i Oslo Havn skal håndteres av selskapet NOAH. Samme selskap sponser dem med 300.000 kroner i året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeidet med å fjerne en million kubikkmeter med giftig bunnslam fra Oslo Havn, startet i går. I 16 måneder framover skal slammet graves opp fra havneområdet og pumpes ned på 70 meters dyp mellom Malmøya og Langøyene i Oslofjorden.

Mens miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) vektlegger at alle fagetater sier dumpingen er forsvarlig, har enkelte miljøvernorganisasjoner og lokalbefolkning reagert kraftig.

Får 300.000

Bellona har de siste årene drevet aktiv lobbyvirksomhet for at det giftige slammet heller skal sendes til NOAH Holdings landdeponi på Langøya utenfor Holmestrand. Avfallsselskapet, som eies av Bjørn Rune Gjelsten, vil krever mellom 100-160 millioner kroner for jobben.

NOAH har de siste årene sponset Bellona med 300.000 kroner årlig.  I tillegg er Bellonas styreleder, Olaf Brastad, tidligere ordfører i Holmestrand.

- Uproblematisk

- Vi har en samarbeidsavtale med Bellona som går over tre år. Vi betaler Bellona 300. 000 kroner årlig og da jobber vi sammen rundt tre spesielle områder som vi har valgt ut, i tillegg har vi generell kontakt og nettverksbygging, sa Carl Hartmann, administrerende direktør i NOAH til TV2 Nyhetene i kveld. Avtalen går ut i mai 2007.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer