Bellona kjøper million-idyll

TROMØYA (Dagbladet): Bellona har investert i eget landsted utenfor Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bellona har forvaltet sitt pund godt etter å ha vært så godt som bankerott mot slutten av Nikitin-prosessen. Så godt at de hadde råd til å betale 1,8 millioner kroner for landstedperlen - ett hus og to hytter med fire mål tomt og egen strandlinje på Tromøya utenfor Arendal.

Etter det Dagbladet kjenner til, gjorde Bellona et godt kjøp - eieren av stedet ville opprinnelig ha 2,5 millioner for det.

Bellona måtte i fjor foreta harde innstramminger i økonomien etter at den nesten fem år lange Nikitin-saken hadde kostet stiftelsen flere millioner kroner. Nå er egenkapitalen gjenvunnet, takket være streng økonomistyring.

- Bellona har i dag en sunn økonomi, sier stiftelsens leder, Frederic Hauge.

- Det har vært en suksess at vi har tatt hånd om annonsesalget selv. Vi har et pent overskudd per tredje kvartal, og nå er en del av dette investert i landstedet, sier han.

Hauge forteller at eiendommen skal drives som kombinert kurs-, studie- og rekreasjonssenter for Bellonas ansatte og gjester. Den er betalt med lån og egenkapital.

- Jeg tror vi har gjort et meget godt kjøp. Å binde opp en del av egenkapitalen i fast eiendom langs sørlandskysten er en sikker og nyttig investering. Jeg kjenner meg selv etter hvert, og penger som står på bok er det altfor lett å bare bruke opp, sier Hauge.

BELLONAS PERLE: Her er perlen Bellona har kjøpt på Tromøya, med fire og et halvt mål tomt. To hytter følger også med. - Dette er meget fornuftig bruk av penger, sier Frederic Hauge.