Bellona lenker seg til Romeriksporten

Aksjonister fra Bellona lenker seg fast til en innkjøringsport ved Romeriksporten. De protesterer mot at NSB vurderer å stanse tetningsarbeidet i tunellen. NSB Gardermobanens styre behandler saken i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bellona vil at tetningsarbeidene fortsetter, selv om det forsinker jernbanen. Bellona avventer NSB Gardermobanens styremøte i dag. Dersom styret vedtar å stanse tetningsarbeidet, vil tunnelen bli blokkert.

To lenkegjenger med til sammen ti medlemmer av Miljøstiftelsen Bellona satt i morges lenket til stålpillarer ved innkjøringen til tunnelens sørside, klare til å stoppe kjøretøy. - Vi er forberedt på å sitte lenge. Vi vil kun slippe arbeidere ut og eventuelt tetteutsyr inn, sier aksjonistene.

Det var ikke politi på stedet, og representanter for anleggsfirmaet Scandinavian Rock Group (SRG), hevdet at de ikke ville kontakte politiet for å få fjernet aktivistene. Det må være opp til Gardermobanen, mener SRG.

- Forberedt

- Dette vil være Bellonas viktigste sak i Norge fremover. Vi er forberedt på å bruke store ressurser i aksjonen, sier Hauge til NTB.

I desember anbefalte NVE ikke større lekkasje fra Lutvannsområdet enn 200 liter i minuttet. Men Olje- og energidepartementet tillot 17. april NSB Gardermobanen dobbelt så store utslipp som de anbefalte mengdene fra NVE. Dette aksepterer ikke Bellona, som vil tvinge styret i NSB Gardermobanen til å fatte et vedtak i tråd med NVEs abefalinger.

- Dette må være første gang vi aksjonerer til fordel for NVE, sier Hauge.

LENKEGJENGEN: Bellona-leder Fredric Hauge vil ha fortsatt tetting av Romeriksporten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer