Bellona skal hjelpe Ukraina med klima og energi

Bellona etablerer seg med kontor i Ukrainas hovedstad Kiev. Hensikten er å gi landets myndigheter råd i spørsmål om klima, energi og fangst og lagring av CO2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konflikten med Russland stiller Ukraina overfor en rekke vanskelige spørsmål. Energitilførsel og avhengigheten av russisk gass er ett av dem, og på dette området håper Bellona nå å kunne hjelpe landet.

- Ukrainas energikonsum per innbygger er rundt tre ganger høyere enn gjennomsnittet for OECD-land, sier Larisa Bronder, som skal lede Bellona-kontoret i Kiev.

- For å gjøre seg mindre avhengige av russisk gass og øke energisikkerheten må Ukraina redusere eget energiforbruk og utvikle ren, nasjonal energiproduksjon, sier hun.

- Bedt om å hjelpe CO2-fangst og -lagring, kjent som CCS, er ett av de områdene Bellona skal hjelpe ukrainske myndigheter på.

- Ukrainas energidepartement har tatt kontakt med Bellona og ønsker at vi skal bidra som spesialrådgivere på Ukrainas arbeid med CO2-fangst og -lagring, sier Bronder.

Prosjektet hun skal lede, støttes av Utenriksdepartementet.

- Bellona ønsker å bidra til å vri energipolitikken i en retning som bidrar til å øke energisikkerheten og redusere klimagassutslipp i Ukraina, forklarer Bronder.

Bellona skal først og fremst bistå med kunnskaper om CO2-håndtering og fornybar energi, og hvordan Ukraina skal få til dette samtidig med at landet gjennomgår reformer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer