Glad:  Bellona-leder Frederic Hauge er i taket av begeistring og feirer fullt gjennomslag i feiden om elektrifisering av Utsirahøyden. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
Glad: Bellona-leder Frederic Hauge er i taket av begeistring og feirer fullt gjennomslag i feiden om elektrifisering av Utsirahøyden. Foto: Marte Christensen / NTB scanpixVis mer

Bellona: Statoil er tvunget i kne

Bellona-leder Frederic Hauge er i taket av begeistring og feirer fullt gjennomslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stortinget har tatt tilbake makten fra Olje- og energidepartementet og Statoil. Dette er en full seier, sier Hauge til NTB.

Han berømmer opposisjonen på Stortinget og trekker særlig fram det han beskriver som en snuoperasjon fra Arbeiderpartiet, som tradisjonelt har hatt tette bånd til Statoil.

- Statoil har brukt enormt med lobbyressurser og utvist et ekstremt hemmelighold. Til slutt falt selskapet for eget grep. Hovmod står for fall, sier Hauge.

Han beskylder Statoil for uhyrlige kostnadsanslag og mener selskapet har null troverdighet i saken. Også Oljedirektoratet får så hatten passer.

- Riksrevisjonen må granske hele denne historien og finne ut om Oljedirektoratet har forbrutt seg mot forpliktelsene i petroleumsloven, sier han.

(NTB)