UENIGHETER: Ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med leder Frederic Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIGHETER: Ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med leder Frederic Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Miljøstiftelsen Bellona:

Bellonas leder­gruppe går av

Hele ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med grunnlegger Frederic Hauge.

Mandag ettermiddag kom det fram i en pressemelding fra miljøstiftelsen Bellona at hele ledergruppen trekker seg. Det skjer etter uenigheter mellom daglig leder Nils Bøhmer og stifter og faglig leder Frederic Hauge.

- Det kommer som et resultat av at jeg som stifter ønsker at styret gjennomfører en revisjon av den vedtatte strategien og styringsmodellen som er valgt, sier Hauge til Dagbladet.

Fire trekker seg

Nils Bøhmer bekrefter overfor Dagbladet at ledergruppen har vært i konflikt med Hauge i forbindelse med Bellonas veivalg videre.

- Summen av dette har gjort at vi har konkludert med at vi ikke kan fortsette, og forlater Bellona i løpet av dagen, sier han.

Dermed gir fire personer seg med umiddelbar virkning: daglig leder Nils Bøhmer, markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Løvstad, økonomisjef Anders Strand og fagsjef Runa Haug Khoury.

- Ikke en enkeltsak

Ledelsen er uenige med Hauge om hvordan Bellona bør utvikles videre og om hvordan stiftelsen bør styres. Bøhmer ønsker ikke å gå nærmere inn på hva uenighetene dreier seg om, ifølge NTB.

Bøhmer legger til at uenighetene mellom dem vil komme fram ut fra hvordan Hauge styrer organisasjonen videre. Bøhmer har vært en del av Bellona i 25 år.

- Det er en trist dag for både meg og Frederic. Men når avstanden var så stor, fant vi ut at det var like greit å være enige om at vi er uenige, sier Bøhmer til Dagbladet og legger til at han er sikker på at Bellona framover vil være en viktig brikke i miljøkampen.

Ny ledelse seinere i uka

Hauge forteller at Bellonas nye ledelse vil presenteres i løpet av uka og være operativ svært raskt.

- Dette er en operasjon som ikke skal føre til nevneverdige utfordringer i det daglige. Det er et spennende team som vi vil presentere for offentligheten etter at vi har presentert det for de ansatte, sier han.

Hauge vil samtidig uttrykke sin takknemlighet for det arbeidet Bøhmer har lagt ned over åra, og alt stiftelsen har fått til.

- Det har vært en fantastisk reise, og jeg har respekt for at han nå velger en annen vei, sier han.

Hva Bøhmer skal gjøre framover, er foreløpig uklart.

- Den siste tida har jeg fokusert på å få til en løsning på den situasjonen vi har vært i. Så nå skal jeg bruke litt tid til å tenke på hva jeg ønsker å gjøre framover, sier han til Dagbladet.

Miljøorganisasjonen ble grunnlagt i 1986 og består av 45 medarbeidere.