Miljøstiftelsen Bellona:

Bellonas leder­gruppe går av

Hele ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med grunnlegger Frederic Hauge.

UENIGHETER: Ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med leder Frederic Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
UENIGHETER: Ledelsen i miljøstiftelsen Bellona går av etter uenigheter med leder Frederic Hauge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag kom det fram i en pressemelding fra miljøstiftelsen Bellona at hele ledergruppen trekker seg. Det skjer etter uenigheter mellom daglig leder Nils Bøhmer og stifter og faglig leder Frederic Hauge.

- Det kommer som et resultat av at jeg som stifter ønsker at styret gjennomfører en revisjon av den vedtatte strategien og styringsmodellen som er valgt, sier Hauge til Dagbladet.

Fire trekker seg

Nils Bøhmer bekrefter overfor Dagbladet at ledergruppen har vært i konflikt med Hauge i forbindelse med Bellonas veivalg videre.

- Summen av dette har gjort at vi har konkludert med at vi ikke kan fortsette, og forlater Bellona i løpet av dagen, sier han.

Dermed gir fire personer seg med umiddelbar virkning: daglig leder Nils Bøhmer, markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Løvstad, økonomisjef Anders Strand og fagsjef Runa Haug Khoury.

- Ikke en enkeltsak

Ledelsen er uenige med Hauge om hvordan Bellona bør utvikles videre og om hvordan stiftelsen bør styres. Bøhmer ønsker ikke å gå nærmere inn på hva uenighetene dreier seg om, ifølge NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer