Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bellonas reddende musikanter

Her er musikerne som er med på å holde Bellona-skuta flytende. Morten Harket, Steinar Albrigtsen og Velvet Bellys Anne Marie Almedahl er blant artistene som trøkker til for Fredric Hauges hardt prøvede hjertebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har alvorlige økonomiske problemer. Derfor er den hjelpen vi får fra disse artistene som stiller opp gratis, helt uvurderlig, understreker Hauge.

Støttekonsertene som ble holdt i går og forrige helg på Rockefeller i Oslo for å markere Bellonas 10-årsjubileum, har tilsammen ført omkring 250 000 kroner inn i Bellonas slunkne kasse. Og snart kommer «Bellona Unplugged» på plate!

Gode venner

- Begge konsertene er tapet av Petre. Vi plukker det beste og gir det ut på plate i begynnelsen av desember. Det er en skive jeg tror kommer til å ta av, sier Hauge og øyner muligheten til millioninntekter.

Bellona har helt fra starten av hatt høy kredibilitet blant norske rockere. Bellona-plata «Norske Utslipp» gjorde suksess for noen år tilbake. Og nå kommer altså artistene på banen igjen. Fredric Hauges aksjonsrettede stil appellerer tydeligvis til musikere med sans for uortodokse metoder.

- Bellona er mer enn preik. Det setter folk pris på , analyserer Hauge. Han er smigret over oppbudet av artister. DumDum Boys, Unni Wilhelmsen, Jørn Hoel i tospann med Steinar Albrigtsen, de Lillos, Tre Små Kinesere og altså Morten Harket utgjør eliten blant norske venner og samtidig den innerste krets av Bellona-venner.

Meldte seg inn

- Nikitin-saken har sålangt kostet oss to millioner kroner. Hele saken er i ferd med tappe oss helt. Pengene fra disse to konsertene kan holde oss i gang fram til jul eller så, sier Hauge som reiser til Russland annenhver uke i forbindelse med fengslingen av Bellona-medarbeider Alexander Nikitin.

- Jeg har fulgt med Bellona siden starten. De har en rocka måte å jobbe på, forklarer Jørn Hoel mens trubadur-kamerat Steinar Albrigtsen viste at han mente alvor med gårsdagens opptreden ved å melde seg inn i miljøvernorganisasjonen.