Belønning for bombetips

NAIROBI (NTB-Reuters-DPA): USAs utenriksminister Madeleine Albright lovte i dag en belønning på opptil 15 millioner kroner for opplysninger som fører til pågripelse av de skyldige i bombeangrepene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Albright varslet at hun vil reise til Ramstein-basen i Tyskland for å hente hjem de amerikanske bombeofrene. 12 amerikanere ble drept i eksplosjonene. Albright sa at de ødelagte ambassadene skal bygges opp igjen, og at sikkerheten skal skjerpes ved USA-ambassader verden over.

Redningsmannskaper i Nairobi hørte i dag svake bankelyder fra ruinene etter fredagens bombeeksplosjon, og fikk nytt håp om å finne overlevende - over tre dager etter eksplosjonen. Bankingen kan komme fra den savnede kenyanske kvinnen Rose.

Tallet på døde steg samtidig til 202, og de franske og israelske redningsarbeiderne forsøkte å ta seg inn til et klasserom der det trolig befant seg 30 mennesker da bygningen raste sammen.

Reddet liv

Vaktene ved hovedporten hadde instruksjoner om å bare slippe inn biler med diplomatskilt eller biler de kjente fra før. Bombe-bilen ble derfor sendt bakveien for nærmere undersøkelser.

- De forsøkte å undersøke den. De reddet menneskeliv ved å sende den bak. Om de ikke hadde gjort det, ville jeg neppe ha vært her og snakket med dere i dag, sier en anonym tjenestemann ved USAs Nairobi-ambassade til Washington Post.

Kort tid før den kraftige bomben eksploderte, ble flere kenyanske sikkerhetsvakter ved bakporten drept av minst en håndgranat.

(NTB)