Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Beløpene er altfor lave

Dersom Kontoret for voldsoffererstatning får bestemme, vil flere grupper ikke få erstatning etter 22. juli. Pilotgruppa er skuffet over vedtaket.

 SKUFFET:  Bistandsadvokat Christain Lundin leder den såkalte Pilotgruppa som skal sette rammene for erstatningssakene etter 22. juli. Han sier til Dagbladet at gruppa ikke er fornøyde med rammene satt av Kontoret for voldsoffererstatning.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET: Bistandsadvokat Christain Lundin leder den såkalte Pilotgruppa som skal sette rammene for erstatningssakene etter 22. juli. Han sier til Dagbladet at gruppa ikke er fornøyde med rammene satt av Kontoret for voldsoffererstatning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kontoret for voldsoffererstatning har nå gått inn for erstatningssummene for de ulike gruppene etter 22. juli. I begynnelsen av mai skrev Dagbladet at bistandsadvokatene sendte inn 13 pilotsaker til Kontoret for voldsoffererstatning.

Rammene som settes vil sette standarden for de mange tusen erstatningskrav etter terroren.

Beløpene som er satt opp i vedtaket er betydelig lavere enn kravene som ble sendt inn av bistandsadvokatene (se fullstendig liste nederst i saken). I tillegg er det også to grupper som innstilles for «ingen oppreisning»

Skuffet Bistandsadvokat Christian Lundin, som representerer den såkalte pilotgruppa, forteller at de ikke er fornøyde med vedtaket.

- Vi mener at dette er skuffende lave beløp i alle disse sakene. Vi er uenige i utmålingen, og vi er uenige i at det er noen grupper som ikke får noe. Beløpene er altfor lave, blant annet har de tatt utgangspunkt i erstatning ved forsettlig drap. I denne saken er det definitivt snakk om overlagt drap, sier han til Dagbladet.

Saken vil nå klages inn til Erstatningsnemda som skal vurdere rammene som er satt av Kontoret for voldsoffererstatning.

- Der er det satt av to uker til behandling i begynnelsen av oktober. Det spesielle med denne saken er at erstatningsnemda legger opp til muntlige konferanser, normalt skjer dette skriftlig. Nå får vi en full gjennomgang av hva disse personene har opplevd og det blir viktig.

Vil ha debatt Kontoret for voldsoffererstatning har jobbet med vedtaket siden starten av mai.

Direktør Marit Zahl Jonassen hilser en debatt om erstatningsnivåene velkommen.

- Vi er forvaltere av et regelverk og har forsøkt å se til andre saker og rettspraksis etter beste evne. Heldigvis har vi ingen sammenlignbare saker, og jeg hilser en debatt om erstatningsnivåene i denne saken kontra andre saker velkommen, sier hun til Dagbladet.

- Vi har forsøkt å ta hensyn til andre saker i fremtiden, og så får vi se hva Erstatningsnemda kommer fram til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media