- Beløpene er altfor lave

Dersom Kontoret for voldsoffererstatning får bestemme, vil flere grupper ikke få erstatning etter 22. juli. Pilotgruppa er skuffet over vedtaket.

SKUFFET:  Bistandsadvokat Christain Lundin leder den såkalte Pilotgruppa som skal sette rammene for erstatningssakene etter 22. juli. Han sier til Dagbladet at gruppa ikke er fornøyde med rammene satt av Kontoret for voldsoffererstatning.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET: Bistandsadvokat Christain Lundin leder den såkalte Pilotgruppa som skal sette rammene for erstatningssakene etter 22. juli. Han sier til Dagbladet at gruppa ikke er fornøyde med rammene satt av Kontoret for voldsoffererstatning. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontoret for voldsoffererstatning har nå gått inn for erstatningssummene for de ulike gruppene etter 22. juli. I begynnelsen av mai skrev Dagbladet at bistandsadvokatene sendte inn 13 pilotsaker til Kontoret for voldsoffererstatning.

Rammene som settes vil sette standarden for de mange tusen erstatningskrav etter terroren.

Beløpene som er satt opp i vedtaket er betydelig lavere enn kravene som ble sendt inn av bistandsadvokatene (se fullstendig liste nederst i saken). I tillegg er det også to grupper som innstilles for «ingen oppreisning»

Skuffet Bistandsadvokat Christian Lundin, som representerer den såkalte pilotgruppa, forteller at de ikke er fornøyde med vedtaket.

- Vi mener at dette er skuffende lave beløp i alle disse sakene. Vi er uenige i utmålingen, og vi er uenige i at det er noen grupper som ikke får noe. Beløpene er altfor lave, blant annet har de tatt utgangspunkt i erstatning ved forsettlig drap. I denne saken er det definitivt snakk om overlagt drap, sier han til Dagbladet.

Saken vil nå klages inn til Erstatningsnemda som skal vurdere rammene som er satt av Kontoret for voldsoffererstatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer