- Bemerkelsesverdig om Tschudi hadde gått inn i et prosjekt med seks millioner uten å ha interesse i det

Men Rederiforbundet sier samtidig at rederselskapet til Felix Tschudi ikke har hatt særlig økonomisk fordel.

I STORTINGET: Sturla Henriksen i Rederiforbundet møtte i dag i Stortinget for å forklare seg om forbundets rolle i etableringen av Senter for nordområdelogistikk.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
I STORTINGET: Sturla Henriksen i Rederiforbundet møtte i dag i Stortinget for å forklare seg om forbundets rolle i etableringen av Senter for nordområdelogistikk. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET (Dagbladet): I dag møter Jonas Gahr Støre til åpen høring i kontrollkomiteen i Stortinget. Bakgrunnen er milliontildelingen til Senter for nordområdelogistikk, som er initiert og styrt av omgangsvennen Felix Tschudi.

Direktør i Norges Rederiforbund, Sturla Henriksen, er blitt utspurt av komiteen, sammen med flere andre tilknyttet Rederiforbundet.

- Det ville være bemerkelsesverdig om Tschudi hadde gått inn i et prosjekt med seks millioner uten å ha interesse i det, sa Henriksen til pressen i en pause i høringen.

Han mener det "neppe" er slik at Tschudi Shipping Company har fått en særlig økonomisk fordel. Det må i så fall være om selskapet i større grad i andre nyttegjør seg av kunnskapen som Senter for nordområdelogistikk produserer.

Han slår fast at denne kunnskapen vil bli allmenn tilgjengelig, og at senteret har stor verdi for hele den maritime næringen.

- Vi kunne ikke ha støttet et prosjekt dersom det ga en tilbørlig fordel til Tschudi.

Rederiforbundet bekreftet også at de har hatt kontakt med UD forut for høringen.

 - Ja, jeg har hatt kontakt og utenriksministeren sist i april, sier Henriksen.

Han innrømmet også at Rederiforbundet og UD har hat kontakt, i den forstand at UD har bedt om faktainformasjon om prosessen.

Felix Tschudi er vararepresentant til styret i Rederiforbundet.

OMGANGSVENNER:Her er Felix Tschudi og Jonas Gahr Støre på en konferanse i Kirkenes i 2010, der Tschudi har betydelige næringsinteresser. Her ligger også kontoret til Senter for nordområdelogistikk.  Foto: Bente Bjercke
OMGANGSVENNER:Her er Felix Tschudi og Jonas Gahr Støre på en konferanse i Kirkenes i 2010, der Tschudi har betydelige næringsinteresser. Her ligger også kontoret til Senter for nordområdelogistikk. Foto: Bente Bjercke Vis mer