Våpen i USA

Ben (37) tok grep etter skoleskyting

Tidligere marinesoldat Ben Beers gikk til den lokale politistasjonen for å gi fra seg våpnene.

VÅPEN: Ben Beers håper det snart vil skje en endring når det kommer til våpenkulturen i Amerika. Foto: Skjermdump
VÅPEN: Ben Beers håper det snart vil skje en endring når det kommer til våpenkulturen i Amerika. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske Ben Beers (37) har gått viralt på TikTok etter at han bestemte seg for å kvitte seg med våpnene sine.

- I dag leverer jeg våpnene mine til politistasjonen i Oregon, både min AR-15 og min håndrifle. Jeg vil ikke ha de lenger, forklarer Beers i videoen.

I et intervju med CNN forteller han hvorfor han valgte å gi fra seg våpnene.

- Helt ærlig, jeg er lei. Denne ødeleggelsen har skjedd i flere tiår nå. Det er ikke lenger en hobby. Hver gang jeg ser på en AR-15, blir jeg påminnet og hjemsøkt av de uskyldige ofrene.

AR-15 skal være det mest brukte våpenet i de dødeligste masseskytingene. Det samme våpenet ble brukt i forbindelse med barneskoleskytingen i Uvalde der 21 mistet livet.

- Beste avgjørelsen

Da Beers ankom politistasjonen fikk han to valg; de kunne lagre våpnene for ham eller ødelegge dem.

- Jeg tror at å ødelegge dem var den beste avgjørelsen. Jeg kunne valgt å selge dem slik jeg har gjort tidligere, men jeg tror det er del av problemet, det er en pengedrivende industri.

Selv om han har kommet med en motreaksjon, vet han at det er mye som skal til for å endre våpenkulturen i Amerika.

- Jeg håper dette kan være et symbol og forhåpentligvis våkner Amerika opp. Ingen andre land har de problemene vi har når det kommer til våpenvold.

Personlig beskyttelse

Beers er en tidligere marinesoldat og har selv to små døtre.

Da reporter Alisyn Camerota spør om han er mer bekymret for døtrenes sikkerhet nå som han ikke eier noen våpen, svarer han uten å nøle «nei».

USA: Tirsdag 24. mai tok Salvador Ramos seg inn på en barneskole i Uvalde, Texas. Video: Reuters / Facebook / Twitter. Vis mer

Ifølge Pew Research Center er «personlig beskyttelse» hovedargumentet for hvorfor amerikanere eier våpen.

- Jeg hører om, og ser, skytinger mot sårbare barn. Jeg ser ikke krimrapporter om innbrytere der familier blir drept uten noen grunn. De som bryter seg inn hos folk gjør det normalt i forbindelse med tyveri og når familien er borte.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer