Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ben Carson kalles republikanernes skumleste presidentkandidat. Nå puster han Trump i nakken

Verken Carson eller Trump har noensinne vært folkevalgte.

1. 2. og 3. PLASS: Donald Trump (i midten) ligger best an på meningsmålingene, fulgt av Ben Carson (t.v). Jeb Bush (t.h) lå best an en stund, men er nå nede på åtte prosent i gjennomsnitt, og ligger med de på tredjeplass sammen med Marco Rubio. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB scanpix
1. 2. og 3. PLASS: Donald Trump (i midten) ligger best an på meningsmålingene, fulgt av Ben Carson (t.v). Jeb Bush (t.h) lå best an en stund, men er nå nede på åtte prosent i gjennomsnitt, og ligger med de på tredjeplass sammen med Marco Rubio. Foto: REUTERS / Lucy Nicholson / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Donald Trump leder fortsatt kampen om å bli republikanernes presidentkandidat, med 24,5 prosents oppslutning på gjennomsnittet av meningsmålingene. Bare tre prosentpoeng bak følger den tidligere nevrokirurgen Ben Carson. Felles for de to som nå ligger best an til å bli USAs mektigste politiker: De har aldri vært folkevalgte.Det vitner om politiker- og Washington-forakt blant amerikanske velgere, mener Hilde Restad, ekspert på amerikansk politikk og førsteamanuensis ved Bjørknes høyskole.

- Velgerne ser det som en fordel at de ikke er besudlet av det de ser på som et korrupt system, sier Restad til Dagbladet.

Sammenliknet USA med Nazi-Tyskland

Mange har fått med seg Donald Trumps mange mildt sagt friske utspill. Carson er ikke så mye snauere. Han har blant annet sagt at USA ikke kan ha en muslimsk president fordi islam ikke er forenlig med amerikanske verdier, at Holocoust kunne vært unngått hvis jødene «hadde vært bevæpnet» og sammenliknet dagens USA med Nazi-Tyskland.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?