Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ben» clappet for Clapton

- Dette swingte bra, sier Bendik Rugaas. I går tjuvstartet han åpningen av MoldeJazz med å høre på de fem legendene. Han fikk også planlagt og samordnet på den musikalske veggen i Det norske hus under konserten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men mer vil jeg ikke fortelle før den offisielle åpningen mandag. Du kan jo ikke unngå å bli inspirert av en slik konsert som dette, sier Rugaas. I går kveld var han blant de vel 7000 på Romsdalsmuseet. Det har aldri vært så fullt i eller rundt Romsdalsmuseet som da Clapton, Miller, Sanborn, Gadd og Sample spilte i går kveld. Det har heller ikke rent så mye svette der før. I sola var det sikkert godt over 30 grader, og når Legends tyner det de kan tyne, blir det ikke akkurat noe svalere. Flere fikk problemer i varmen.

- Jeg registrerer at jeg er den eneste som har langbukse på meg her i kveld, men det skyldes at jeg kommer direkte fra Svalbard. Jeg har ikke rukket å avklimatisere meg, forklarer planleggings- og samordningsminister Rugaas. På Svalbard har han vært med på markeringen av ingeniør Andrés ballongferd for 100 år siden. Mandag åpner statsråden jazzfestivalen offisielt.

- Det var fin trøkk og innlevelse fra Legends. Ekstra artig at vi fikk høre noen av de gamle klassikerne. Dette var en bra konsert, sier Rugaas, som selv har Clapton som sin favoritt blant de fem superstjernene.

- «Layla» var den jeg dro mest kjensel på av låtene. Den har jeg hørt mye, ikke minst gjennom den kontakten jeg har hatt med studenter, sier han.

- Er du en jazzfreak, Bendik?

- Nei, ikke freak, men jeg har hatt mye glede av musikken.