Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ben hadde ikke vært hjemme i Nord-Irland på to år. Da han fikk denne hilsenen, trodde han knapt sine egne øyne

Fikk rikelig med tips. 

TIPS: Her står det hvor mye tips Ben Millar fikk på kveldsskiftet som kelner på en restaurant i Houston i Texas. Nå kan han endelig reise til hjemlandet Nord-Irland. Foto: Taryn Keith Facebook
TIPS: Her står det hvor mye tips Ben Millar fikk på kveldsskiftet som kelner på en restaurant i Houston i Texas. Nå kan han endelig reise til hjemlandet Nord-Irland. Foto: Taryn Keith Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det skulle være en helt vanlig arbeidsdag for 22 år gamle Ben Millar på en restaurant i Houston i Texas.

Men kelneren fra Nord-Irland fikk en uventet overraskelse.

Da Ben serverte mat til en familie for 1053 kroner, var gjesten svært generøs med tipsen. Totalsummen da regningen ble betalt, var drøye 7480 kroner.

Det betyr at han fikk tips på hele 6426 kroner.

Overraskelse

- Min første reaksjon var «Hva i alle dager!?», sier Ben Millar til ABC News, som først omtalte saken.

Ben og Jeffery, pappaen i familien, kom i prat. Familien hadde vært i Nord-Irland tidligere, og da Ben fortalte at det var hjemlandet hans, og at han ikke hadde vært hjemme på to år.

- Jeg sa til dem at jeg skulle ønske jeg kunne se familien mer. Jeg tenkte ikke noe mer over det etterpå. Kveldsskiftet fortsatte, jeg ga dem god service og jeg snakket med dem, sier Ben Millar, som er fra Belfast, til ABC News.

Da Jeffery og resten av familien dro, så Ben hvor stor sum som sto oppført på kvitteringen. Jeffery la også igjen en beskjed:

- Forhåpentligvis kan dette føre deg tilbake til Nord-Irland på ferie, står det.

- Betyr mye for meg

At en kort prat om at han var fra Nord-Irland skulle føre til at han fikk penger til flybilletter, hadde han ikke trodd.

Millar viste det til en kollega som har jobbet på restauranten i mer enn 11 år, som sa han aldri hadde fått så bra tips som dette.

Til ABC News forteller Ben Millar at han skal spare reisepengene til barnet hans er født, om få måneder.

- Jeg håper også at jeg kan nå ut til Jeffrey, så han vet hvor mye jeg setter pris på pengene. Dette betyr mye for meg, men også for familien min, som ikke har sett meg på to år, sier Ben Millar til TV-kanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!