SPORLØST FORSVUNNET  : Britiske Ben Needham forsvant fra familien under et ferieopphold på den greske øya Kos fo 20 år siden. Nå har familien fått hjelp til å lage en illustrasjon av sønnen slik de tror han ser ut i dag. Foto: HELPFINDBEN.CO.UK
SPORLØST FORSVUNNET : Britiske Ben Needham forsvant fra familien under et ferieopphold på den greske øya Kos fo 20 år siden. Nå har familien fått hjelp til å lage en illustrasjon av sønnen slik de tror han ser ut i dag. Foto: HELPFINDBEN.CO.UKVis mer

Ben Needham har vært sporløst forsvunnet i 20 år

Nå deltar Tom Cruise i jakten på forsvunnet brite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : Helt siden sommeren 1991 har britiske Ben Needham vært sporløst forsvunnet. Den da 21 måneder gamle gutten forsvant fra sin familie under en ferietur på den greske øya Kos.

I løpet av de 20 årene har både familien, greske myndigheter og privatetterforskere søkt etter gutten uten hell.

Blant annet har sosiale medier blitt et viktig verktøy i jakten for familien.Tirsdag arrangerte støttegruppa et 24 timers twitter-maraton for å trappe opp jakten på Ben.

Kampanjen har fått stor oppmerksomhet i England og får nå støtte av en rekke amerikanske kjendiser.

Blant andre har Hollywood-kjendis Tom Cruise, den britiske skuespillerene og sangerinnen Kim Marsh og skuespilleren Tom Arnold delt meldinger om saken til sine følgere. Målet med twitter-kampanjen var å få 10 000 følgere på facebook-siden.

- Gir aldri opp Kjendis-støtten skapte ytterligere blest rundt saken noe Bens mor, Kelly Grist, applauderer.

- Det var så mange kjendiser som deltok at jeg nesten ikke kan tro det. Sosiale nettverk er et fantastisk verktøy. Hvem vet hva som ville skjedd hvis vi hadde hatt dette for 20 år siden, sier hun til Daily Mirror.

I løpet av det siste året har hun også fått hjelp til å starte en egen nettside om sønnen.

- Jeg har lett etter ham i over 20 år og kommer aldri til å gi opp. Jeg er overbevist om at han er i live. Denne kampanjen og oppmerksomheten gir meg nytt håp, sier Grist videre.

Mystisk forsvinnelse I løpet av de første årene gutten var forsvunnet fikk etterforskerne på saken inn hundrevis av tips om observasjoner av ham. Ingen av dem har imidlertid ført familien noe nærmere en gjenforening med sønnen.

Det finnes flere teorier om hva som kan ha skjedd med Ben Needham. Blant disse er kidnapping og at han har blitt utsatt for en ulykke.

Støttegruppen har også fått hjelp til å lage en illustrasjon av hvordan Ben Needham kan se ut i dag. Bildet er lagt ut på gruppens nettside og deles flittig på sosiale medier.

Nå skal også greske myndigheter offisielt ha gjenåpnet saken. I tillegg er guttens DNA oversendt til Interpols database.

 SLIK SÅ HAN UT : Familien har offentliggjort dette bilde av Ben som ble tatt før han forsvant. Han skal også ha et rødt fødselsmerke ved høyre kne som kjennemerke. Foto: HELPFINDBEN.CO.UK
SLIK SÅ HAN UT : Familien har offentliggjort dette bilde av Ben som ble tatt før han forsvant. Han skal også ha et rødt fødselsmerke ved høyre kne som kjennemerke. Foto: HELPFINDBEN.CO.UK Vis mer