Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ben og Jerry arrestert

- Dette landets historie viser at ingenting skjer før folk ofrer seg og risikerer å bli arrestert.

DEMONSTRERER: Demonstranter har protestert i flere dager mot pengenes betydning i politikken, for stemmerettigheter til alle og for at senatet skal stemme over president Obamas kanisat som ny høyesterettsdommer. I dag ble 300 arrestert. Foto: Brendan Smialowski/AFP
DEMONSTRERER: Demonstranter har protestert i flere dager mot pengenes betydning i politikken, for stemmerettigheter til alle og for at senatet skal stemme over president Obamas kanisat som ny høyesterettsdommer. I dag ble 300 arrestert. Foto: Brendan Smialowski/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to kjente grunnleggerne av «Ben & Jerry»-iskrem, Ben Cohen og Jerry Greenfield troppet i dag opp ved kongressbygningen på Capitol Hill i Washington DC. Der tok de del i protestene «Democracy Awakening» (Demokratiet våkner), som har holdt det gående siden helgen.

I dag ble rundt 300 personer arrestert og blant dem var de to kjente iskrem-kongene. I følge politiet ble de arrestert for å ha deltatt i en ulovlig folkeforsamling og for ikke å ha etterkommet politiets anmodninger.

Mye tyder på at arrestasjonen var planlagt og nærmest ønsket av de to iskrem-baronene og deres pr-apparat. Iskrem-selskapet twitret fra protestene og umiddelbart etter arrestasjonen la de ut lenke til en egen nettside som forklarer arrestasjonene.

VALGKAMP: Iskrem-kongene Ben Cohen and Jerry Greenfield, introduserte Bernie Sanders under et valgkampmøte i New Hampshire i januar. Foto: Phil McAuliffe/Scanpix
VALGKAMP: Iskrem-kongene Ben Cohen and Jerry Greenfield, introduserte Bernie Sanders under et valgkampmøte i New Hampshire i januar. Foto: Phil McAuliffe/Scanpix Vis mer

Der kunne iskremfabrikkens pr-medarbeidere melde at Ben Cohen hadde uttalte dette like før han ble ført bort av politiet.

- Dette landets historie viser at ingenting skjer før folk ofrer seg og risikerer å bli arrestert.

Demonstrasjonene retter seg mot de rigide reglene som gjør det vanskelig for mange å stemme, mot de store pengenes innflytelse i politikken og for at senatet skal vurdere president Obamas kandidat til den ledige stolen i høyesterett.

Kjemper for Sanders Demonstrasjonen er ikke knyttet til primærvalget direkte, men sakene demonstrantene kjemper for er mye av det samme som Bernie Sanders har gjort til viktige saker i valgkampen.

De to iskrem-kongene har da også tidligere drevet aktiv valgkamp for senatoren fra Vermont, deres egen hjemstat.

Tidligere i år lanserte de en «Bernie Sanders»-is med en stor rund sjokoladeplate på toppen og iskrem under. Det skal representere at all velstanden i USA er samlet hos den ene prosenten på toppen i samfunnet.

- Knus sjokoladen med en skje til mange små biter, vent litt, rør rundt i isen og kjenn hvor mye bedre det blir med jevn fordeling av godene, sa Ben Cohen til radiostasjonen NPR i mars.

BERNIE-IS: Ben & Jerry lanserte i mars en is til ære for Vermonts senator Berni Sanders.  Foto: Ben & Jerrys
BERNIE-IS: Ben & Jerry lanserte i mars en is til ære for Vermonts senator Berni Sanders. Foto: Ben & Jerrys Vis mer
Hele Norges coronakart