Benådet etter villsvin-kamp

To britiske fengselsfugler er benådet og løslatt fra fengselet, i henhold til en 900 år gammel lov. De to ble satt fri etter at de reddet en vokter fra å bli drept av et villsvin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mark Collerton og Andrew Good greide å få bukt med villsvinet Namajara, et oppdrettsdyr som hadde gått til angrep mot betjent Roger Murray på et gårdsbruk tilknyttet Prescoed-fengselet i Wales. Murray kunne ha blitt drept, men slapp med noen småskader.

Collerton og Good fortjente utvilsomt en belønning, og byråkratene bladde i sine lovsamlinger for å finne ut hva som kunne gjøres. De fant svaret i en bestemmelse fra tidlig middelalder, om at monarken kan benåde straffedømte som har vist snarrådighet og mot.

Innenriksdepartementet tilrådde overfor dronning Elizabeth at hun brukte sitt kongelige prerogativ, og benådet de to. Det hører med til historien at fengselsbetjent Murray varmt anbefalte dronningen å følge departementets råd.

Dermed kunne to forbløffede innsatte, takket være den eldgamle og sjeldent brukte lovbestemmelsen, spasere ut av fengselet fire uker før tiden. Collerton var dømt for legemsbeskadigelse og Good for simpelt tyveri.

(NTB)