NY SKANDALE: Thomas Quick på cella  på sikringsanstalten på Säther i Sverige. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
NY SKANDALE: Thomas Quick på cella på sikringsanstalten på Säther i Sverige. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADETVis mer

«Benbiter» var ikke fra menneske

Thomas Quick-skandalen fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):To forkullede benbiter utgjorde en del av bevisene da seriedrapsdømte Thomas Quick ble felt for mordet på norske Therese Johannessen (9) som skal ha skjedd i 1988.

Under rettssaken sa eksperter at benbitene kom fra et menneske på mellom 5-15 år. Nå har analyser vist at bitene ikke var menneskeben i det hele tatt, skriver Expressen.

- Utrolig
- Det er så utrolig at vi ikke kunne forestille oss det engang, sier Quicks advokat Thomas Olsson til avisa.

I 1999 ble Sture Bergwall, som tidligere het Thomas Quick, dømt for mordet på Therese. En viktig del av bevisførselen som dømte Bergwall var de to forkullede benrestene, som man inntil nylig trodde tilhørte jenta.

Det ble foretatt analyser av benbitene i håp om at man kunne avgjøre om de stammet fra et menneske eller dyr. Og i dag kom svaret.

Glad
- Bitene har blitt undersøkt på molekylærbiologisk nivå, og man kan utelukke at det er benbiter fra verken dyr eller mennesker, forteller Olsson.

Han forteller at Quick selv ble glad da han fikk høre analyseresultatene.

- Det er helt fantastisk og en herlig nyhet, skal han ha uttalt.

Rettseksperter Dagbladet har snakket med, sa tidligere i år at Thomas Quick trolig vil få gjenopptatt straffesaken og bli frikjent for drapet på Therese Johannessen.

Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, har aldri akseptert at Thomas Quick drepte datteren. Hun har helt siden Quick ble dømt hevdet drapsmannen går fri.