Bendik (16) fant 467 000 kroner i dameveske på toget

- Selvfølgelig er det rart at noen går rundt med en halv million kroner i veska

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Bendik Hallstensen (16) tok toget fra Ski til Vestby i Akershus går, fant han nesten en halv million kroner i en gjenglemt dameveske.

- Jeg skulle sjekke om det lå legitimasjon inne i veska, og da jeg tok den opp lå det stabel på stabel med seddelbunker i den, sier Hallstensen, som også er leder for AUF Vestby. 

Tom seterad Han ble oppmerksom på den enslige svarte veska, som lå på en tom seterad, da han skulle bevege seg bakover i toget for å møte en venninne. Veska lå på en rad bak setet venninnen befant seg på.

- Den første reaksjonen jeg hadde var å tenke «oi, shit», her ligger det mye penger. Dette er ikke noe jeg opplever hver dag. Det eneste riktige var å kontakte politiet med en gang.

Gjemte i gymbagen Hallstensen ringte så politiet, som sa han skulle ta vare på pengene til de fikk sendt ut en patrulje i Vestby.

- Jeg la dameveska i gymbagen min for å skape minst mulig oppmerksomhet. Det var rart siden det var en dameveske.

- Jeg hadde ingen anelse om hvor pengene kom fra, og visste ikke om de kom fra en kriminell handling eller ikke. Selvfølgelig er det rart om noen går rundt med en halv million kroner i veska.

- Politiet fortalte i går at pengene stammet fra et bedriftsoppgjør, og at det ikke var fra kriminelle handlinger.
Undersøker saken Politioverbetjent Marianne Tessaker i Follo politidistrikt sier til Dagbladet at politiet har opprettet en undersøkelsessak etter hendelsen.

- Det er i utgangspunktet ikke mistanke om noe kriminelt, men vi har opprettet en undersøkelsessak på grunn av beløpets størrelse og måten det ble funnet på. Vi ønsker i å få klarhet i hva som har skjedd, sier Tessaker.

Ifølge henne inneholdt veska et pass i tillegg til pengene, og mannen som eier passet har forklart at han glemte igjen veska på toget.

-  Vi skal snakke med ham seinere i dag, forteller Tessaker.

Politioverbetjenten ønsker å  rose Hallstensen for å ha ringt politiet med en gang etter at han fant pengene.

- Dette er i tråd med politiets øvrige erfaring med ungdom, og dette synes vi er veldig bra. Dersom han krever finnerlønn skal han få det, sier hun.

Ifølge loven har finnere av gjenglemte gods krav på maksimalt ti prosent av verdien på funnet dersom funnet koster over 500 kroner.

- Dersom finneren ikke krever finnerlønn, er det vanlig at eieren gir noe, og det er veldig fint. Hvis jeg hadde vært eieren hadde jeg vært veldig glad for at pengene kom til rette.

Det var Vestby avis som først omtalte saken.

PASSET PÅ VESKA:  Da Bendik Hallstensen (16) tok toget fra Ski til Vestby i Akershus går, fant han nesten en halv million kroner i en gjenglemt dameveske. Han passet på veska til politiet kom og hentet den i  Vestby. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PASSET PÅ VESKA: Da Bendik Hallstensen (16) tok toget fra Ski til Vestby i Akershus går, fant han nesten en halv million kroner i en gjenglemt dameveske. Han passet på veska til politiet kom og hentet den i Vestby. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer