Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Benedicte etterlyst i Europa

Politiet etterlyser nå den savnede Benedicte Maxwell Iversen (28) i hele Europa gjennom Schengen-samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi får stadig inn tips, men det er ingen spor etter henne foreløpig. Vi fortsetter nå og sjekke ut tips og samarbeider tett med familie og pårørende, sier politietterforsker Glenn Olsen ved spaningsavsnittet i Oslo politidistrikt.

7-Eleven-besøk

Sivilarkitekten har vært som sunket i jorden siden mandag 1. april etter at hun forlot 7-Eleven i Hedgehaugsveien i Oslo ved 12-tiden. Hun handlet brus, røyk og batterier. Til samboeren sin hadde 28-åringen sagt at hun skulle på trening, en tur innom jobben og på kafé.

Etterforskningen tyder på at hun ikke gjorde noen av delene. Det har ikke vært bevegelse på kvinnens bankkonto etter 7-Eleven-besøket. Mobiltelefonen, nøkkelkortet til jobben og aerobicskoene hennes lå igjen hjemme i leiligheten. Benedicte Maxwell Iversen ble meldt savnet om morgenen 2. april.

Privat innsats

Nærmere tusen personer lette lørdag etter den savnede kvinnen. Familien er overbevist om at 28-åringen ikke har forsvunnet frivillig.

Iversens tante Sidsel Grasli sier til NTB at hun er overveldet over at så mange mennesker stilte opp for å lete etter 28-åringen.

Letingen konsentrerte seg om grøntområder, parker og friarealer i og rundt Oslo. Personene bak leteaksjonen har plukket ut om lag 30 ulike steder som ble finkjemmet av grupper på opp til 70 personer, avhengig av områdets størrelse.

Gruppene avleverte skriftlige notater, som igjen er overlevert til politiet.

Politiet setter pris på at familie og venner hjelper med letingen:

- Jeg har aldri hørt om eller opplevd noe lignende. Dette er en spesiell sak i så måte, og vi tar av oss hatten for dem, sier førstebetjent John Malden ved personspaningsavsnittet hos Oslo-politiet til NTB.

(NTB)

FRIVILLIGE LETTE I OSLO: Nesten 1000 frivillige deltok i letingen etter den savnede Benedicte Maxwell Iversen. Nå blir hun etterlyst i hele Europa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!