HELIKOPTERULYKKEN: Prost i Alta, Anne Skoglund, forteller at hendelsen påvirker lokalsamfunnet i svært stor grad. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Benedikte (22) omkom i helikopterulykken

Politiet frigir navnet på den siste passasjeren som mistet livet i helikopterstyrten i Alta.

Publisert

ALTA/OSLO (Dagbladet): Det var Benedikte Hyld Mella (22) fra Alta som var den siste passasjeren som mistet livet i helikopterulykken i Alta lørdag. Navnet frigis i samråd med pårørende, opplyser politiet i en pressemelding mandag.

Så langt er disse identifisert som omkomne i ulykken:

  • Markus Vonheim, 19 år, Alta
  • Kevin Berg, 20 år, Alta
  • Kine Johnsen, 20 år, Alta
  • Robin Karlsen, 20 år, Alta
  • Benedikte Hyld Mella, 22 år, Alta
  • Mann, 27 år, Sverige

Beordrer granskning

I ei pressemelding opplyser politiet at de mandag fortsette det kriminaltekniske arbeidet ved ulykkesstedet sammen med Havarikommisjonen. De får også bistand fra fransk havarikommisjon, flyprodusenten Airbus samt produsenten av selve motoren.

Hvor langt politiet kommer i dag er avhengig av værforholdene. Mannskap og utstyr må flys inn i området, og helikopteret er avhengig av sikt for å kunne gjøre dette.

HELIKOPTERULYKKEN: Politiet har innhentet en del elektroniske spor fra helikopteret - blant annet snapchat-videoer som passasjerene sendte i løpet av turen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Parallelt med etterforskningen har Troms og Finnmark statsadvokatembeter beordret at det skal gjennomføres en etterforskning av helikopterselskapet Helitrans, som er eier av helikopteret som styrtet lørdag. Det melder Altaposten

Beskjeden fra statsadvokaten kom bare timer etter ulykken. Politiet i Finnmark har fått ordre om å etterforske blant annet luftfartstillatelsene, eventuelle begrensninger, sertifikater og teknisk tilstand hos selskapet. Førstestatsadvokat Lars Fause understreker at de ikke mistenker at Helitrans har gjort noe galt.

- Han har det ikke greit

Daglig leder i Helitrans, Richard Simonsen, forteller til Dagbladet at han ikke har blitt varslet om dette, og at han fikk beskjeden via media.

- Det som måtte bli en del av etterforskningen, det tar vi imot. Det myndighetene velger å gjøre, det må de gjøre. Dette stiller hele Helitrans seg helt åpne for, sier Simonsen til Dagbladet.

ALTA-ULYKKEN: Da 19 år gamle Bjørn Steinar Thorbjørnsen kjørte hjemover fra festivalen Høstsprell lørdag ettermiddag, møtte han flere ambulanser på veien. Video: Ørjan Ryland Vis mer

- Forventet dere en etterforskning av selskapet?

- At man kikker oss i kortene, det forventer vi absolutt. Det synes vi er helt naturlig. Hvem som gjør det, har jeg ikke noen formening om. Dersom myndighetene mener det er riktig å etterforske Helitrans som selskap, så har ikke Helitrans noe imot det, sier Simonsen.

Den daglige lederen beskriver piloten som omkom i ulykka lørdag som en rolig, fin og hyggelig kar.

- Han var kjent for nøyaktighet og presisjon, en som skulle gjøre ting grundig, sier Simonsen.

Den andre piloten som jobbet under festivalen, og som stod på bakken da helikopteret styrtet, er sykemeldt.

- Han har det ikke greit, sier den daglige lederen.

Har avhørt flere vitner

Sivilforsvaret bistår i et søk i området rundt havaristedet. Dette for å avklare om noe av helikopteret har falt av før ulykken. Politiet har oversikt over den ruta som helikopteret har flydd. Det var ikke en fastsatt rute som var bestemt på forhånd.

Politiet opplyser i pressemeldinga at de har avhørt flere vitner som så helikopteret og har sikret elektroniske spor som videoer.

De etterlyser fremdeles vitner og informasjon, og ber personer som befant seg i Kvenvikområdet og som har observert noe som kan ha betydning for etterforskningen om å ta kontakt.

HELIKOPTERULYKKEN: Daglig leder i Alta Event, Stig Anton Eliassen, forteller om ulykken. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Komplisert åsted

Ulykkesstedet betegnes av Havarikommisjonen som kompakt og lite, men komplisert å jobbe i. De omkomne ble søndag kveld fraktet ut av området. Enkelte deler fra helikopteret kan bli tatt med til Havarikommisjonens lokaler på Kjeller.

Under pressekonferansen mandag kom det også fram at kommisjonen har hentet inn data fra såkalt flight following fra helikopterselskapet. Dette gir GPS-oversikt over helikopterets rute før styrten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer