Benekter at han bruker kjendis-vennene

Nettverksbyggeren framfor noen, Trond Giske, avviser at han bevisst oppsøker kjendismiljøer for å få en god PR-effekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at det torsdag ble kjent at Giske stiller som nestlederkandidat i Ap, dro han i går til sine største fans i partiet, Ap-ungdommen - som har sommerleir på Utøya.

Ap's kronprins benekter nå overfor Dagbladet at hans store nettverk med mange kjendisvenner kan bidra til å hjelpe ham opp og fram på veien til å bli ny nestleder i partiet.

Sosial

- Jeg glad i mennesker og har lett for å komme i kontakt med folk. Det er ikke sånn at jeg bevisst blir kjent med noen fordi de måtte være noe spesielt. Jeg er bare veldig sosial og har mange kjente både i og utenfor politikken, sier Giske.

- Men det gir god PR-effekt å bli sett med Ari Behn og Kåre Conradi?

- Jeg kjenner alle type mennesker. Svært få av mine venner er gift med en prinsesse, svarer han.

Giske gir tydeliguttrykk for at han ikke er særlig begeistret for spørsmålene om sine kjente venner, og at dette blir et tema i forbindelse med lanseringen av ham som nestleder. Han avviser også at samvær med kongelige og kjente kunstnere kan virke som god markedsføring for ham selv.

Venner

- Det er ikke mange av mine venner som figurerer i avisene. Jeg håper folk bedømmer meg ut fra hva jeg står for som politiker og den jobben jeg gjorde som utdanningsminister, ikke hvilke venner jeg har, svarer han.

Selv om Giske selv ikke vil snakke om sitt kandidatur, er valgkampen i den politiske kretsen rundt ham nå i full gang.

Dagbladet kjenner til at i Giskes krets regnes skogsarbeider og tidligere landbruksminister Dag Terje Andersen fra Vestfold som den største utfordreren. Andersen har bred oppslutning i partiledelsen, og betegnes som en god representant for grasrota i partiet.

Utfordrer

Bjarne Håkon Hanssen regnes som en mye lettere motstander, blant annet etter flere uheldige avisoppslag om feminisme og farsrollen tidligere i år.

- Har du lyst til å bli nestleder, Giske?

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette utover at det er hyggelig å bli lansert av sitt eget fylkeslag. Det som teller er politikken og sakene vi brenner for. Det viktigste er at i norsk politikk skal Arbeiderpartiet stå på den siden hjertet banker. Det er på venstre side, sier Trond Giske.

NETTVERK: Trond Giske gjør stor lykke både blant Ap-ungdommen og i sin store bekjentskapskrets. Men Giske avviser at kjendisvenner kan hjelpe ham selv opp og fram.