Benekter at Pinochet skal løslates

Storbritannia og Chile benektet søndag at de er blitt enige om å løslate eks-diktator Augusto Pinochet i bytte mot en garanti om at han blir stilt for retten hjemme i Chile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er britiske aviser som skriver om en slik avtale søndag.

- Det finnes ingen avtale. Vår posisjon er uendret i forhold til forrige uke, sa en britisk regjeringstalsmann søndag. - Innenriksminister Jack Straw tar avgjørelsen. Den gjelder utlevering til Spania, og det er ikke en politisk avgjørelse, fortsatte talsmannen.

Også Chiles utenriksminister Jose Miguel Insulza benektet at det foreligger en slik avtale. Ifølge de britiske avisene var det han som kom med forslaget under sitt fire dager lange besøk i London.

Insulza har ifølge avisen The Observer sagt at anklagene mot Pinochet, som omfatter folkemord, terrorisme, og tortur, også kan fremføres for en chilensk domstol.

Han sa til BBC søndag at Pinochet bare vil få en rettferdig behandling hvis rettsaken går i Chile. Både i Storbritannia og Spania vil rettferdighet bare få symbolsk betydning, mente han.

Insulzas oppdrag i London er å gjøre alt som er mulig for å få den 83-årige Pinochet hjem til Chile, og hindre utlevering til Spania.

Pinochet er fortsatt på en privat klinikk i Nord-London, der han er rekonvalesent etter en ryggoperasjon. Han er under politibevoktning. Politikilder antyder at han kan bli flyttet til et annet sted i England i begynnelsen av denne uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer