Benekter at tyrkiske soldater har gått inn i Irak

Tyrkiske forsvarskilder benektet lørdag at tyrkiske soldater ble sendt inn i Nord-Irak natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seint fredag sa en tyrkisk militærkilde til Reuters at 1.500 tyrkiske soldater hadde krysset grensen. -Opplysningene er ikke riktige, sier en forsvarstalsmann til Reuters lørdag.

Ifølge BBCs korrespondent i Nord-Irak lørdag ettermiddag, er det ingen konkrete opplysninger om at soldater har gått inn i Nord-Irak i løpet av natta.

Dermot melder korrespondenten at han har fått opplysninger om at så mange som 40.000 soldater kan stå på grensen, klare til å gå inn i Irak.

Dersom tyrkiske styrker går inn i Irak, vil det utløse sterke reaksjoner, blant kurderne i Nord-Irak og også øke spenningen mellom Tyrkias NATO-allierte.

Både USA og de kurdiske gruppene som kontrollerer selvstyrte områder i Nord-Irak, er sterkt skeptiske til tyrkiske manøvrer som ikke er del av den USA-ledede krigføringen.

Kurdiske kommandanter har hele tiden sagt at de er klare til å kjempe mot Tyrkias soldater, og USA advarer innstendig mot en ensidig tyrkisk intervensjon. Den kan nemlig også skape problemer for amerikanernes egen krigføring i Irak.

NTB