Benekter dødslister

LILLESTRØM (Dagbladet :på nettet): Den 23-årige tidligere drosjesjåføren som i dag vitner i drosjedrapssaken i Nedre Romerike herredsrett, benekter å ha satt opp en dødsliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han medgir at kameratene en gang laget en liste over personer de var irriterte på. Men det var langt fra noen dødsliste, hevdet 23-åringen i retten i formiddag.

23-åringen hevder videre at han ikke kjente den drepte drosjesjåføren Thomas Knutsen, og at han aldri ba kameraten om å drepe ham.

Ingen mafia

På spørsmål om hva de to 23-åringene da skulle med Kristensen den natta, svarer den tidligere drosjesjåføren:

- Det vet jeg ikke. Det er det bare min medtiltalte som kan si.

Hovedtiltalte har sagt at han gikk rundt på Solli plass med en ladd pistol, og at han tok på seg latex-hansker før drosjeturen.

- Tenkte du over hvorfor han tok på seg hansker, ville statsadvokat Inger Wiig vite.

- Det aner jeg ikke, svarte 23-åringen, som også sier at han tror drapet var et uhell.

- Dette gikk lett, skal den hovedtiltalte ha fortalt kameraten da han satte seg inn i bilen hans etter drapet på Thomas Kristensen i Nittedal natt til 27. januar i fjor. Hans medtiltalte sa i retten i dag at det luktet krutt av ham.

Dagen etter drapet skal den drapstiltalte bensinstasjonsbetjenten ha bedt kameraten om hjelp. Sammen bestemte de seg for å lage en mafia-historie og presentere den for politiet og media.

Mafiahistorien skulle etter planen fremstpå som et motiv for drapet på Kristensen.

23-åringen avga i formiddag en forklaring som er stikk i strid med tidligere politiforklaringer. Det er åpenbart at han har endret forklaring på flere punkter. Han holdt lenge fast på mafia-forklaringen i politiavhørene etter drapet. I dag gikk han tilbake på dette, og innrømte at hans tidligere uttalelser om den norske mafiaen var rent oppspinn.

Drosjesjåførens medtiltalte erkjenner at han skjøt Knutsen, men sier at han gjorde det etter ordre fra sin kamerat. Aktor i saken, Inger Wiig, mener at drosjesjåføren er hovedmannen i saken og at han psykisk har medvirket til drapet.