Benekter gifteplaner

Den utviste Ali Kholgh Mozaffar(17) kan neppe regne med noe giftermål til høsten. Skoleeleven som har vært benevnt som hans kjæreste, Laura van der Bijl(17) benekter nå at de har vært kjærester og tilbakeviser snakket om ekteskapsplaner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Intervju med Laura og Arnbjørn der de forteller om sitt forhold til Ali.

- Jeg og Ali har aldri vært kjærester. Ali er som en bror for meg, sier Laura van der Bijl (17) til Dagbladet. I går uttalte Ali i Aftenposten at han aktet å komme tilbake til Norge ganske snart, og at han ville gifte seg med Laura, datter til hans verge, Angelika Gutsch-van der Bijl.

- Nei, det stemmer ikke at vi skal gifte oss når vi blir 18 år, ler Laura og avviser påstanden om at hun og Ali skal gifte seg for at han skal få oppholdstillatelse i Norge. Dagbladet møtte jenta og moren, Angelika Gutsch-van der Bijl i går kveld, i Kristensamfunnet i Oscarsgate, der Ali bodde i kirkeasyl.

De rommelige lokalene, vegg i vegg med kirken er innredet til et hjemmekoselig rede. Her hadde Ali både kjøkken, soverom og stue. På soverommet til Ali ligger klær og sko hulter til bulter. Laura sitter på Alis seng og forteller:

- Vi har alltid vært gode venner, og jeg ser på ham som en bror. Han er blitt et familiemedlem.

Hvordan hadde du reagert dersom han hadde fridd til deg over telefon i dag?

- Jeg hadde blitt overrasket og smigret. Han er en fin person som var populær blant alle, men jeg ser bare på ham som en bror, fastholder Laura.

- Ikke sant

Sammen med andre venner søkte også Laura i går støtte i menigheten i Oslo der Ali bodde helt til han ble hentet med makt av politiet forrige lørdag. Det har vært fire tunge døgn for ungdommene, og ingen klarer helt å fatte at Ali er borte.

- Ali var det naturlige midtpunktet i gjengen, og hadde svært mange venner, sier Arnbjørn, som er nabo i Oscarsgate og en av Alis beste kamerater. Begge skulle konfirmeres i vår. Også han avviser at Ali hadde en kjæreste i Norge da han ble utvist.

- I den siste tiden har han ikke hatt noen kjæreste, sier 16-åringen. Han har kjent iraneren siden Ali søkte tilflukt i kirken i 1996.

Hvorfor pastår Ali at han skal gifte seg med deg, Laura?

- Det vet jeg ikke, for jeg var ikke der. Men jeg tror ikke han har sagt det. Hvis han har sagt det, kan det være fordi han fikk beroligende medisiner før flyturen og var fortvilet over situasjonen, sier hun.

- Misbruk av Ali

Laura og moren Angelika har selv vært på besøk i landet etter at Ali ble utvist første gang i 1996.

- Da var han syk og dårlig og måtte ha tilsyn hele tiden, forteller Laura. Nå frykter familien at det samme skal skje igjen.

- Vi er veldig redde for ham. Ali er bare et barn til tross for at norske myndigheter prøver å få oss til å tro noe annet. Jeg, som er hans verge, blir hele tiden mistrodd og anklaget for å fare med løgn når jeg forteller min side av saken, sier Angelika Gutsch-van der Bijl. Hun er sliten etter å ha kjempet mot norske myndigheter, og reagerte med vantro da hun leste avisene i går.

- Jeg reagerer kraftig på måten de påståtte kjærlighetsryktene mellom min datter Laura og Ali blir brukt i denne saken, sier Angelika Gutsch-van der Bijl. Hun kjenner ikke til at det skulle ha vært noe mer enn et vennskap mellom Laura og Ali, men ville aldri klandre dem om det skulle være tilfellet.

SAVNER ALI: Laura benekter at hun skal gifte seg med Ali, men hun og vennen Arnbjørn savner ham. Dagbladet møtte dem på soverommet som Ali måtte forlate i all hast.