Benekter hjelp av KrF-topper

Den pakistanske KrF-politikeren påstår at partitoppene i KrF ga klar beskjed om at de ikke kunne hjelpe ham med brorens asylsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig hevder han å ha møtt Kjell Magne Bondevik tre ganger. Bondevik har hele tida sagt at han kan huske å ha møtt den pakistanske politikeren én gang.

Bondevik-møter

- Vi har møttes tre ganger, men asylsaken til min bror har aldri vært tema. Jeg har bare møtt Bondevik i partisammenhenger, sier den pakistanske politikeren til Dagbladet.

Det siste møtet skal ha skjedd i forbindelse med valgkampen i 1999. De to andre i 1987 og på begynnelsen av 1990-tallet.

VG har de siste dagene skrevet om at Bondevik-regjeringen omgjorde et asylvedtak fire dager før den gikk av. Saken gjaldt broren til en pakistansk KrF-politiker som skal ha drevet en aktiv kampanje mot KrF-toppene for å få omgjort brorens asylavslag.

Behandles likt

- Ga noen av KrF-toppene uttrykk for at de kunne hjelpe deg med din brors asylsak?

- Nei, de sa hele tida at min brors sak måtte bli behandlet på lik linje med alle andre, og at de ikke kunne hjelpe til på noen måte. De understreket at alle saker behandles likt. Søknaden til min bror ble innvilget av humanitære og helsemessige årsaker, sier han.

Mannen føler seg uthengt som kriminell.

- Mine møter med både statssekretær Gunnar Husan og Valgerd Svarstad Haugland dreide seg om hvordan det er å være konvertert kristen i Norge og asylsaker generelt. Jeg har bare nevnt min brors sak i de møtene.

- Men du tok kontakt med Valgerd Svarstad Haugland pr. telefaks hvor du spesifikt ba henne ta opp din brors sak med justisministeren?

- Jeg tok kontakt bare for å høre hvordan det gikk med saken.

Uriktigheter

Da VG oppsøkte KrF-politikeren tidligere i uka for å konfrontere ham med saken, benektet han både sin identitet, og at mannen i den aktuelle asylsaken var hans bror.

- Forstår du at uriktigheter kan svekke din troverdighet?

- Jeg ble redd da journalistene dukket opp, og jeg forsto ikke hvem de var. Derfor svarte jeg som jeg gjorde, sier politikeren.